Bibhuti Bhusan Biswal, Odisha Teknoloji ve Araştırma Üniversitesi’nin yeni VC’si

ManK

New member

Bhubaneswar: Odisha Valisi ve Devlet Üniversiteleri Şansölyesi Ganeshi Lal Cuma günü atandı Bibhuti Bhusan Biswal Rektör Yardımcısı olarak Odisha Teknoloji ve Araştırma Üniversitesi (OUTR), eskiden Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi (CET).
Biswal şu anda Ulusal Teknoloji Enstitüsü (NIT) Meghalaya’nın direktörü olarak çalışıyor. 36 yılı aşkın öğretmenlik tecrübesine sahiptir. Göreve başladığı tarihten itibaren veya bir sonraki duyuruya kadar (hangisi daha önceyse) dört yıllık bir dönem için OUTR Şansölye Yardımcısı olarak atanacaktır.
Üç kitap yazdı ve 24 PhD ve 45 PG bilim adamını başarıyla denetledi.
“Eyalet hükümetinin bu yeni teknik üniversiteye önem verdiğini ve gelişimi için fon açıkladığını duydum. Parayı üniversitenin büyümesi için iyi harcamak bizim için önemlidir. Sıfırdan bir üniversite değil, yükseltilmiş bir üniversite. Üniversite personeli gibi davranmak yerine üniversite kültürünü işleyişimize taşımalıyız” dedi.
Üniversitenin araştırma altyapısı, öğretim üyeleri, araştırmayı destekleyecek ekipman, laboratuvar ve diğer ilgili tesislere sahip olacağını söyledi. “Beceri Geliştirme ve Teknik Eğitim Dairesi Sekreteri ile üniversite hakkında konuşup ona göre plan yapacağım. Fakülte ve personel ile farklı fikirleri tartışacağız ve kurumu geliştirmek için bir ekip olarak çalışacağız” dedi.
CET, 17 Temmuz 2021’de devlet kabinesinin aldığı bir kararla üniversiteye yükseltildi. Şu anda üniversitenin 26 bölümde 4000’den fazla öğrencisi var. Üniversite işi bugüne kadar bir Özel Görevli (OSD) tarafından yönetiliyordu. Altyapı çalışmaları, akademik işler, araştırma ve geliştirme çalışmalarının sürdürülmesi için bir Rektör Yardımcısı atanacaktı.