Berrettini’nin Avustralya Açık’ta üzülmesinin ardından Murray, “Kazanmayı hak ettim,” dedi | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

MELBOURNE: Andy Murray her zaman kendisinin en sert eleştirmeni olmuştur, ancak İskoç, 13. seribaşına karşı zorlu ilk tur galibiyetinden sonra kendisine nadir bir gülümseme ve sırtını sıvazladı. Matteo Berrettini de Avustralya Açık Salı günü.
çekirdeksiz murray Rod Laver Arena’da yaklaşık beş saat boyunca İtalyan Berrettini ile mücadele etti, hatta final setinde bir maç puanı kurtardıktan sonra 6-3 6-3 4-6 6-7(7) 7-6(10-6) galip geldi.
35 yaşındaki Britanyalı, son yıllarda Grand Slams’teki benzer maraton maçlarında elendi ve kalça ameliyatından sonra hala en büyük etkinliklerde performans gösterip gösteremeyeceğini merak edenleri nakavt etmekten gurur duyduğunu söyledi.
“Maçtan sonra kendimle çok gurur duydum. Bu, yıllardır maçın sonunda hissettiğim bir şey değildi. tenis maçlar. Kendimden etkilendim, ki bu da bir şey değil… Genelde kendime karşı katıyımdır,” dedi Murray.
“Evet, bu gece kendime biraz güven vermeliyim çünkü son birkaç yıl zor geçti. Son birkaç yılda Slam’lerde bunun gibi birkaç maç kaybettim.
“İster ABD Açık’ta (Stefanos) Tsitsipas maçı, ister Wimbledon’da (John) Isner maçı olsun, bu gece tam tersi olabilirdi ama güçlü kaldım ve kazanmayı hak ettim.”
Murray, formunu Florida sezon dışı döneminde yaptığı işe ve üç Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanmasına yardımcı olan teknik direktör Ivan Lendl ile yeniden bir araya gelmesine borçluydu.
Murray, “Açıkçası geçmişte elde ettiğimiz başarı ilişkide bana güven veriyor,” dedi.
“En büyük galibiyetlerimin çoğu Ivan takımın bir parçasıyken geldi. Kesinlikle çok çalışmamama izin vermeyecek. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak için beni elinden geldiğince zorlayacak. ” .”
Dan Evans da Murray’in galibiyetinden etkilendi ve vatandaşının kramp girmemesine şaşırdı.
Evans, “Açıkçası kramplardan muzdaripti ve hazırlıklarını yaptığı ve her şeyi doğru yaptığı için mutlu olacağını düşünüyorum.”
“Beslenme hakkında biraz konuştu ve ardından iş hakkında, bu yüzden açıkça buna girdi.
“Oldukça negatif biri ve iyi oynadığını söylediğinde… Tabii ki kendini övdüğünde topa iyi vurduğunu hissediyor.”