Başbakan Modi, beceri ve eğitimde 2023 yılı için Birlik bütçesinin uygulanmasına ilişkin web semineri düzenliyor

ManK

New member

Yeni Delhi: Başbakan Narendra Modi, aşağıdakilerin uygulanmasına ilişkin web semineri sırasında açılış konuşmasını yapacak: Beceri ve eğitimde Birlik bütçesi 2023 Cumartesi günü. Endüstri, beceriler ve eğitimden kim kimdir, bütçe sırasında duyurulan temel girişimlere dayalı olarak altı tema üzerinde beyin fırtınası yapacak. Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojna 4.0, Skill India uluslararası merkezleri, Ulusal Dijital Kütüphane ve diğerleri arasında Öğretmen Eğitimi. Web seminerinde sunumlar şeklinde sunulacak olan eylem planını, stratejiyi, zaman çizelgelerini ve tam çıktıları tartışmak için altı ara oturum olacak.
Üst düzey bir eğitim bakanlığı yetkilisine göre, “Başbakan fikirlerini ve planların uygulanmasında rol oynayacak yönleri açıklayacak. Bu, mali ana hatlar üzerinde gerçekleşen en büyük ve kapsayıcı istişarelerden biri olacaktır.”
Paydaş katılımı, eğitim, beceri geliştirme ve Dışişleri Bakanlıklarını, konu uzmanlarını, devletin eğitim ve beceri departmanlarından temsilcileri, FICCI, CII ve NASSCOM gibi endüstri birliklerini, üniversite öğretim üyelerini ve öğrencilerini ve beceri geliştirme organlarını ve konseylerini içerir.
PMKVY 4.0’daki ara oturum, yeni yaş kurslarında teknolojiyle sağlanan beceriler ve yeterliliğin yanı sıra kaynak ve altyapı kullanımını tartışacakken, Skill India Uluslararası Merkezlerindeki ara oturum, Hiroshi Suzuki, Japonya’nın Hindistan Büyükelçisi, ILO’nun göç uzmanı Dino Coell de katılacak.
Her ara oturumun ayrıca etkileşimli bir oturumu vardır, örneğin Çocuklar ve Ergenler için Ulusal Dijital Kütüphane ara oturumunda, etkileşimli mod katılımcıları Hindistan CEO’su Gaurav Shrinagesh, Penguin, Kirti Seth, CEO, IT-ITES Sektör Beceri Konseyi NASSCOM’dur. ve TCS Başkan Yardımcısı ve CTO’su Ananth Krishnan.