Jammu, 13 Mart: En iyi çocukluk anılarınızı bir düşünün – çoğu insan, en sevdiği ilkokul öğretmenleri ve yine öğrencilerin güzel anılar olmasını sağlamak hakkında çok şey biliyor – Drass veya Kargil’deki öğretmenler, kış tatilinden sonra öğrencileri okullarına geri getirdi.
benzersiz bir şekilde, Thasgam Devlet OkuluDrass of Kargil, uzun bir kış tatilinin ardından bugün yeniden açılışında öğretmenlerin öğrencileri sıcak bir şekilde karşıladığı özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Bu özel program, okulun ilk günü, öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencileri ağırlamak için gerçekleştirildi. Okul Eğitimi Direktörü LadakhDoktor Safdar Ali.
“İlkokul öğretmenleri, matematik ve bilimin öğrenciler için anlam ifade etmesine ve eğitimin temellerini netleştirmesine yardımcı olan kişiler olduğundan, bu fırsat öğretmen-öğrenci bağını güçlendirmek için tasarlandı. Bu öğretmenlerin sağladığı rehberlik, özellikle öğrenciler için hayat değiştirici olabilir. Thasgam Hükümet Lisesi’nden bir öğretim üyesi olan Drass of Kargil, daha genç öğrenciler, dedi.
“Çocuklar, keyifli öğrenmeler için mutlu yüzlerle kampüse yürüdüler. Arkadaşlarıyla tanışmak ve heyecan verici tartışmalar enerjilerini artırdı.
“Öğrencileri karşılamak için öğretmenler tarafından özel bir toplantı düzenlendi ve öğrenciler geleneksel Khataq’larla (ipek yakalı elbise) karşılandı ve ayrıca okul müdürü Mohd Saleem Lone tarafından şeker takdim edildi.
“Gün, Yüce Allah’ın nimetlerini istemekle başladı, ardından beden eğitimi öğretmeni Mohd Hassan’ın hoş geldiniz konuşması geldi.”
Öğretim üyeleri ayrıca öğrenciler için bir dizi öğrenme etkinliği ekledi.”
Ladakh’taki okul eğitimi müdürü Dr. Safdar Ali’nin, aralarındaki öğrenme boşluklarını azaltmak için öğretmenleri öğrencilere tam güçle öğretmeye çağırdığını da sözlerine ekledi.