Priyanka Nishar – Azent Overseas Education’ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yüksek lisans ve lisansüstü eğitim, herhangi bir öğrenci için en önemli yıllardan bazılarıdır ve Birleşik Krallık, öğrenim hedefiniz olarak öncü olabilir. Delhi’deki İngiliz Yüksek Komisyonu’na göre, yaklaşık 118.000 Hintli öğrenci, 2021’e göre %89 artışla Haziran 2022’de Birleşik Krallık’ta okumak için öğrenci vizesi aldı.
Ülke, bir önceki yıla göre %148 gibi büyük bir artışla, Hindistan vatandaşlarına yaklaşık 103.000 çalışma vizesi verdi. Bu aynı zamanda Kızılderilileri ülkedeki en büyük azınlık topluluğu yapıyor, bu da her zaman evden dost bir yüz olacağı anlamına geliyor.
İngiltere’de kazanılan bilgi ve deneyim, ülkedeki kurslar ve kaliteli eğitim nedeniyle küresel düzeyde de karşılaştırılabilir. Ancak, hangi kursları alacağınızı ve bir kursu tamamladıktan sonra hangi beklentilerinizin olduğunu anlamak zor olabilir.
Ace Yurtdışı Eğitim (https://www.azent.com/) üç yıldan fazla bir süredir yurtdışında eğitim vermektedir ve dünya çapında 1500’den fazla üniversiteye bağlıdır. Şirketler Kurucu ve Genel Müdür, Priyanka Nisharaday öğrencilerin İngiltere’nin birinci sınıf eğitim ve olgun iş fırsatlarından nasıl yararlanabileceğini ve bunlardan nasıl yararlanabileceğini ortaya koyuyor.
Birleşik Krallık neden bir eğitim yeri olarak seçilmeli?
İngiltere birçok kutucuğu işaretliyor. Londra ve İrlanda dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına sahiptir. London School of Economics, Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi’nden Cardiff Üniversitesi’ne ve Nottingham Trent Üniversitesi’ne kadar birçokları.
Bu okullarda verilen dersler de birinci sınıf olup daha kısa sürede tamamlanabilmektedir. Kaliteden ödün vermeden lisans eğitimi üç yılda, yüksek lisans eğitimi ise bir yılda tamamlanabilmektedir.
Bir yıllık eğitimin ardından, bir öğrenciye Birleşik Krallık’ta bir kursu tamamladıktan sonra iki yıllık çalışma vizesi verilir. Ayrıca, Birleşik Krallık sadece 9 saat uçuş mesafesindedir.
Yeni piyasaya sürdüğümüz yapay zeka odaklı As uygulaması aday bir öğrenci için en iyi üniversitelerden tavsiyeler alabilir. Öğrenciler ilk kısa listelerini sektör uzmanlarına onaylatabilir, profil oluşturmadan vize sürecine kadar her şeyi platformda takip edebilir ve başvurularını %40 daha kısa sürede teslim edebilir.
Yüksek lisans yapmak isteyen birine hangi dersleri önerirsiniz?
Dikkate alınması gereken ilk şey, hangi alanda eğitim almak istediğinizdir. Birleşik Krallık’ta iş analizi, bilgisayar bilimi, yönetim çalışmaları, tıp ve diş hekimliği, psikoloji, hukuk ve tasarım dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çok sayıda kurs bulunmaktadır.
Üç ila dört yıl arasında değişen bir yüksek lisans programının birçok seçeneği ve üniversitesi vardır. Yaratıcı kursları tercih ediyorsanız, diğerlerinin yanı sıra moda ve iç tasarım, film yapımcılığı, müzik çalışmaları, film ve televizyon yapımcılığı ve çocuk kitabı illüstrasyonu okumayı seçebilirsiniz. Sanat, tasarım ve müzik alanında Bachelor of Arts (Hons) alabilirken, belirli bir alanda Master of Arts da alabilirsiniz.
Peki ya mühendislik ve bilgisayar gibi dersler?
Mühendislik, hukuk ve tıp gibi ana akım seçenekleri düşündüğümüzde, aynı şey için hem lisans hem de yüksek lisans dereceleri var. Potansiyel bir mühendislik öğrencisi, yazılım, otomotiv, endüstri ve makine mühendisi olma seçeneği ile inşaat, makine, elektronik ve elektrik mühendisliği alanlarında uzmanlaşabilir.
Ayrıca bilgisayar okumak isteyenler için çeşitli kurslar var. Siber güvenlik ve oyun teknolojisi alanında lisans derecesine sahip olabilirsiniz, her ikisi de günümüzün ve çağının çok ihtiyaç duyduğu becerilerdir. Tasarım ve dijital medya, bulut bilişim ve yapay zeka alanlarında da yüksek lisans derecesi seçebilirsiniz. Bu kursların tamamlanması sizi bir yazılım ve web geliştiricisi, donanım mühendisi, sistem analisti veya ağ analisti olmanıza yönlendirebilir.
Hukukun peşinden koşmakla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Londra, dünyanın bazı tarihi hukuk okullarına ev sahipliği yapmıştır. 12. sınıftan itibaren, genel veya ceza hukuku ve hatta insan hakları alanında bir lisans derecesi cum laude ve yüksek lisans derecesi alınabilir.
Bu nedenle, bir hukuk öğrencisinin eğitimini tamamladıktan sonra mesleğini sürdürmesi için birçok fırsat vardır. Kişi hakem, şirket sekreteri, maliyet avukatı, avukat yardımcısı veya avukat olabilir.
Birinin tercih edebileceği diğer alanlardan bazıları nelerdir?
Tıp mesleğinde keşfedilebilecek daha birçok kurs var. Tıp ve diş hekimliği pratisyen hekim, kardiyolog, klinik bilimci ve tabii ki diş hekimi gibi iş olanaklarına sahiptir. Herhangi bir mesleğe girmek için sadece iki kurs vardır, Diş Hekimliğinde BDS ve Tıpta MBChB.
Ancak bu uzun süreli kurslara katılmak istemiyorsanız ve yine de insan sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmak istiyorsanız, psikoloji iyi bir alandır. İnsan zihnini ve insan davranışını öğreniyorsunuz ve ruh sağlığı konusundaki farkındalık arttıkça iyi terapistler ve psikologlar yüksek talep görüyor. Klinik psikoloji, danışmanlık, çevre psikolojisi veya adli psikoloji alanlarında uzmanlaşmış kurslar da alınabilir.
İş dünyasında kariyer sahibi olmak için, yönetim çalışmaları veya pazarlama, tedarik zinciri yönetimi, muhasebe ve finans seçerek avantaj elde edilebilir. Finans sizi heyecanlandırıyorsa yatırım bankacılığı ve denetim gibi alanlar da açılıyor.
Birden fazla açık pozisyon olmasına rağmen, süreç nasıl izlenebilir?
Geçmişte, İngiltere’de genellikle bir yıllık çalışma izniniz olurdu. Ama şimdi, ülkede bir kursu tamamladıysanız, orada iki yıl çalışma hakkınız var. Ülke ayrıca BT, finans, sağlık ve eğitim alanlarında çalışan profesyonellerin uzun süre kalabilmeleri ve çalışabilmeleri için bir izin sunuyor.
Sorumluluk Reddi: Azent Overseas Education tarafından üretilen içerik