YENİ DELHİ: Hindistan’ın alt sıradaki vurucuları, takım yere bakarken her zaman imdada yetişir ve Cumartesi günü, Axar Patel ve Ravichandran Ashwin, ezber bozan ortaklıklarıyla bir kez daha ayağa kalktılar.
Axar (74) ve Ashwin (37), Yeni Delhi’de Avustralya’ya karşı İkinci Testin 2. Gününde ev sahibi takımın 139/7’ye düşmesinin ardından ilk vuruşta 262’den sonra Hindistan’a yardımcı olmak için sekizinci wicket için 114 koşu ekledi.
Avustralya İplikçisi Nathan LyonsTest kriketinde 22. beş kaleli atışıyla Hindistan’ın en üst sırasını sarsan Axar ve Ashwin’in vuruş becerilerinden etkilendi ve Hintli ikilinin Test oynayan herhangi bir takım için ilk altıya kolayca girebileceğini söyledi.
“Düşük dereceli vurucular değiller. Şunu açıklığa kavuşturalım. Axar ve Ash, benim gözümde dünyanın her yerinde Test kriketinde birkaç takımda ilk altıya kolayca girebilirler. Onların (Hindistan) çok uzun bir zirveleri var, tamam, diyelim ki bu,” dedi Lyon.
Axar ve Ashwin’in çabaları sayesinde Hindistan, Avustralya’nın liderliğini ilk vuruşta sadece bir turda tuttu.
Avustralya, ikinci vuruşlarına 61/1’lik bir skorla agresif başladı, ancak Lyon şu anda gol atmayacağını söyledi.
“Size bir rakam vermeyeceğim. Ne alırsak alalım, yeterli olduğundan emin olmalıyız. Rekabet etmemiz gereken zihniyet bu; yarın buraya gelmeli ve çok cesur olmalıyız.”
travis kafası tüm silahlarını çıkardı ve kısa sürede 39 sayı attı ve Lyon, takım arkadaşının agresif yöntemlerine güvendiğini söyledi.
“Dışarı çıkıp istedikleri gibi ve Hindistan’da bowlingin kalitesiyle mücadele edebileceklerini düşündükleri şekilde oynamak için tüm soyunma odasının desteğine sahiplerse, gençlerin yöntemlerine güvenmeliyiz. sadece yeterli olduğundan emin olmalıyım.”
Lyon, Ferozeshah Kotla pistinden çıkabilmesinin ona çok yardımcı olduğunu söyledi.
“(a) Nagpur’a kıyasla Delhi’de çok daha fazla sıçrama var, tabii ki bundan yararlanmayı seviyorum.”
Ambedkar Stadyum Sonu’ndaki çatlaklar düzensiz bir sıçrama oluşturmaya yardımcı olduğundan Lyon, beş kalesinin hepsini – 2013/14 serisinden sonra Delhi’deki ikinci beşi – Old Pavilion End’den aldı.
“Bu oyunda kalenin etrafında bowling oynarken hala güdük için nişan almaya çalışıyorum. Amacım bu. Eğer kriketten anlıyorsanız, ne yapmaya çalıştığımı anlarsınız ve onları savunmaya ikna etmeye çalışırsınız çünkü Kızılderililerin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Eğer onları savunmaya ikna edebilirsem, umarım orada burada birkaç şans yaratırım.”
Lyon bir parti spoileri olmaktan mutlu
Lyon, Cheteshwar Pujara’nın savunmasını kırmak için ikmal topu olan off-break’i kullandı ve Avustralyalı, Hindistan 3 Numaralı’nın 100. maçında partiyi bozduğu için mutluydu.
“Eh, Gabba benim 100. Testimdi,” dedi arsız bir gülümsemeyle. “Bunun 100. sınavı olduğunu biliyorum. Peri masalları senin istediğin gibi çıkmıyor. Ama yıllar geçtikçe Pujara ile bazı inanılmaz savaşlar verdim. Oldukça şaşırtıcıydı.”
Head’in yaklaşımı için tüm övgüler
Lyon, Head’i proaktif yaklaşımından ve Nagpur’daki açılış maçında göz ardı edildikten sonra hain olmasa da zorlu bir ikinci gün kursunda ikinci vuruşları nasıl açtığından dolayı övdü.
“Trav (Travis Head) ile oldukça yakınım, bu konuda bir sır yok. Onunla temasa geçtim (Head, Nagpur’da 11’de yer almadığında). İyi olup olmadığını kontrol ettim.) zaman.”
Lyon’un Head hakkında sevdiği şey, ne kadar iyi bir takım adamı olduğu.
“Trav, Trav ve onun hakkında sevdiğim şey, her zaman olumluya bakması. Her zaman takım için doğru rolü en iyi şekilde oynamak istiyor.
“Bu oyuna gelirken son derece kendinden emindi ve bu benim sevdiğim Trav. Şu anda olduğu haliyle orada rekabet ettiğini gördüğüm için gerçekten mutluyum. Kesinlikle olağanüstü olduğunu düşündüm.”
(PTI girişleri ile)