Axar Patel, bir topa vuran oyuncu olarak hızla yükselmesine neyin yardımcı olduğunu anlatıyor | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: çok yönlü Axar Patel Avustralya’nın İkinci Testinde ilk vuruşlarda Avustralya’nın 263’lük skoruna yanıt olarak ev sahibi 7’ye 139 düştükten sonra Cumartesi günü Hindistan’ı beladan kurtarırken potansiyel olarak maç değiştiren bir 74 sayı attı.
29 yaşındaki oyuncunun Ravichandran ile takım olarak çeşitli formatlarda oynadığı Axar’ın en iyi vuruşlarından biriydi. Aswin (37), Hindistan’ın 262’ye ulaşmasına yardımcı olmak için sekizinci küçük kapı için 114 turluk bir stant paylaştı, Avustralya’nın ilk vuruş toplamından sadece bir koşu eksik.
Axar, son üç ayda bir topa vuran oyuncu olarak olgunlaştı ve sopayla çeşitli formatlarda çok önemli performanslar üretti. Oyunun bitiminden sonra solak oyuncu, bir topa vuran oyuncu olarak hızlı büyümesini zihniyet değişikliğine ve Avustralyalı efsane Ricky Ponting ile yaptığı konuşmalara bağladı.
“Bal arısı Delhi’nin Başkentleri, Vuruşumda nasıl daha iyi olabileceğim konusunda Ricky ile çok konuştum. Hint takımında bile vurucularla konuştum. 30’lu ve 40’lı yaşlarımda potansiyelimin farkına varmadığımı hissettim. Oyunu bitiremedim.
“Yani zihniyetle ilgili çok şey vardı. Bazen çok yönlü bir oyuncu olarak küçük kapıları kullandığınızda rahatlayabilir, rahat olabilirsiniz. Bu yüzden bunu geliştirebileceğimi ve 30’lu ve 40’lı yaşlarımı maç kazandıran skorlara çevirebileceğimi düşündüm. . .

Axar, ikinci günden sonra “Şu anda böyle hissediyorum ve bu büyük bir fark yarattı” dedi.
Axar ve Ashwin, Hintli iplik ikilisinin uluslararası bir kadroda ilk altıya girecek kadar iyi olduğuna inanan Avustralyalı iplikçi Nathan Lyon’dan da büyük övgü aldı.
“Bovling yaparken, vurucunun bize nasıl zor anlar yaşattığını düşünürüz. Vuruş yaparken de aynı tekniği kullanırım. Atıcı tüm topları aynı alana atarsa, vurucular kendinden emin bir şekilde savunmaya devam eder. Vuruş yaparken biz de savunmak için kendinize güvenmeye çalışın ve onu taktiklerini değiştirmeye zorlayın. Atıcı zihniyetine sahip olmak da vuruşlara yardımcı olur.”
Hindistan yedide 139’da sendelerken, Axar ve Ashwin harareti hissettiler.
Sol kol döndürücü, sahaya daha kolay vurarak harika bir ortaklığa girme konusunda kendilerine güvenleri olduğunu söyledi.
“Oyunda geride kaldığımız için baskı vardı, bu yüzden Avustralya hedefine mümkün olduğunca yaklaşmak önemliydi. Ashwin ve ben bitirdiğimizde, kaleye vurmanın daha kolay olduğunu düşündük ve uzun bir ortaklık kurabileceğimizi hissettik. Sonunda Avustralya’nın sadece bir tur gerisinde bitirdik, bu yüzden kendimi iyi hissettim.
Üstün vuruş yetenekleri nedeniyle takımda Kuldeep Yadav için oynayan Axar, “Beyaz top kriketinden geldiğim için Nagpur’da da iyi bir temasım oldu. Sadece bu güveni taşıyorum ve tutarlı olmaya çalışıyorum” dedi. .
Avustralya, ikinci vuruşlarında 12 over’de bir için 61’e çıkarken, Kızılderililer üçüncü günde planlarını yeniden düşünmek zorunda kalacak.
Axar, ekibinin 250 aralığındaki herhangi bir şeyi kovalamaktan çekinmeyeceğini söyledi.
“Onları ne kadar erken çıkarırsak o kadar iyi. Onları 220-250 arasında durdurabilirsek, dördüncü gün vuruş yaparken bunu savunabiliriz. Oyun ilerledikçe küçük kapı yavaşladığından bunun için iyi bowling oynamamız gerekecek.”
“Küçük kapıları almak için çok çalışmamız gerekecek, kesinlikle kolay olmayacak. Vurucuları test etmek için hızımızı değiştirmemiz gerekecek.”
“Oyunun sonuna doğru onlar (Avustralya) agresifti ve biz bunu fark ettik. Güdüklerde işleri nasıl farklı yapabileceğimizi düşündük ve onları durdurmaya çalıştık.”
Hak ettiği yüzü kaçırdığında ekledi: “Top yeniydi, bu yüzden Shami ve Siraj bhai ile şansımı deneyebileceğimi düşündüm. Şansımı denemek istedim. En son vuruş sırasında 84’te çıktım (Nagpur’da) ) bu yüzden şansımı denemek istedim (yüze ulaşmak için).”
(PTI girişi ile)