Avustralya Test yıldızı Steve Smith, Ashes karşılığında Sussex’e imza attı | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

LONDRA: Avustralya Test yıldızı Steve Smith bu yıl hazırlanacak Kül İngiliz ilçesinin yanında kısa bir süre ile SussexKulüp perşembe günü açıkladı.
Test vuruş sıralamasında ikinci olan Smith, 16 Haziran’da Edgbaston’da ilk Ashes Testi başlamadan önce Worcester, Leicestershire ve Glamorgan’a karşı Eyalet Şampiyonası maçları için hazır olacak.
92 Testte ortalama 60’ın üzerinde olan eski Avustralya kaptanının imzalanması, ona İngiliz koşullarında değerli vuruş pratiği sağlayacaktır.
33 yaşındaki oyuncu, “Mayıs ayında birkaç maç için Sussex’e gitmeyi ve umarım başarılı bir sezona katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum” dedi.
“Seçimdeki genç oyuncularla çalışmayı özellikle dört gözle bekliyorum ve onlara biraz rehberlik edebileceğimi umuyorum.”
Sussex Cricket CEO’su Rob Andrew, yüksek profilli imzadan memnun olduğunu söyledi.
“Merakla beklenen Ashes Test serisinin hemen öncesinde Sussex için tartışmasız dünyanın en iyi vuruş oyununa sahip olmak bizim ve Eyalet Şampiyonası için harika,” dedi.
“Steve Smith’in çapında bir oyuncuyla sözleşme imzalayabilmek çok büyük bir ifade ve yerli genç oyuncularımıza, özellikle de yetenekli genç vurucu grubumuza büyük fayda sağlayacak.”
Smith, daha önce 2023 sezonu için Sussex’e dönmeyi kabul eden Hindistan Testi topa vuran oyuncusu Cheteshwar Pujara’ya katıldı.
Avustralya, Ashes’ı Haziran ve Temmuz aylarında beş Test serisinde savunacak.