YENİ DELHİ: Eski Avustralyalı oyuncuların ve medyanın, Nagpur derecesini daha ilk Testten önce çarptığı söyleniyor, ancak dönüşle başa çıkamamaları, Hindistan turuna hazırlanmaları hakkında ciddi soruları gündeme getiriyor.
Hindistan kaptanı Rohit Sharma ayrıca yıldızlarla dolu Avustralya’nın sadece bir seansta nasıl çöktüğüne ve ev sahibinin vuruş sıralarını ve 132 turunu kazanmak için ikinci denemelerinde sadece 91’e kadar her şeyi yapmasına şaşırdığını ifade etti.
Kaptan, maçın üç gün içinde iyi bitmesini bekleyip beklemediği sorulduğunda “Hayır, yapmadım” dedi.
“Bovling yaparak, seanstan seansa zor bir gün geçirmeye hazırdık. Bir seansta bowling oynayacaklarını asla hayal etmemiştik.”
Hintli kaptan maç sonrası basın toplantısında “Gördüğünüz gibi, saha daha yavaş ve daha yavaş oldu ve saha sekmedi, bu yüzden benim için biraz sürpriz oldu” dedi.
Maçtan önce Avustralya medyasında çok konuşuldu ve önde gelen bir gazete bundan bahsetti. Jamtha işi “sistematik olarak manipüle edilmiş” olarak nitelendirirken, diğerleri top atılmadan önce bile “tehlikeli” olarak nitelendirdi.
Sakin Hintli kaptan, takımının zihinsel olarak Avustralya’dan daha güçlü olup olmadığı sorulduğunda, kendi benzersiz tarzıyla durumu ovuşturdu.
“Avustralya takımının ruh halini bilmiyorum. Takımımıza kefil olabilirim ve böyle sahalarda oynamak isteyenler biziz ve sadece bundan sonra değil, 3 yıldır böyle sahalarda oynuyoruz. yıl -4 yıl dedi kaptan.
Alaycı bir şekilde bir şeyler söylemeye devam etti.
“Hepimiz böyle sahalarda büyüdüğümüz için artık soyunma odasında sahalardan söz edilmiyor.”
Hintli bir kaptan için hazırlık, ister bir kriket maçı, ister hayatın başka bir yönü olsun, başarının anahtarıdır.
“Buraya gelmeden önce Civil Lines’taki eğitimlere çok değer veriyorum. Dört ya da beş net seans yaptık ve buraya gelmek için ihtiyacımız olan sahayı hazırladık.
“İster süpürün ister süpürün, ters süpürün, tepeden vurun, iyi hazırlanmak güven oluşturur ve sadece krikette değil, her yerde” dedi.
2021’in tarihi serisinde Hindistan, ilk Testte 36 sayı elendikten sonra toparlandı. Avustralyalı bir yazar, ekibinin durumu tersine çevirip çeviremeyeceğini sordu.
“Bu iyi bir soru,” dedi Rohit alaycı bir gülümsemeyle.
“Avustralya her zaman iyi bir takımdır. O seride oynayan pek çok adam da Avustralya için orada değil. Avustralya oynamayı seviyor. kriket testi ve ülkeyi temsil etmekten gurur duyuyorlar ve bu yüzden geri döndüklerini ve bir takım olarak yapabileceklerini çok iyi biliyoruz.
“Oynadığımız kriket oynamak istiyoruz ve bunu elimizdeki üç maçta yapmaya devam edeceğiz. Kaptan olarak Delhi’de sahip olduklarımıza odaklanmalı ve sonra yoluma devam etmeliyim” diye ekledi.
(PTI girişleri ile)