Avustralya Açık finalinde babasının yokluğu Djokovic’i ‘incitti’ | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

MELBOURNE: Novak Djokovic, Rus bayrağıyla ilgili bir tartışmanın ardından Pazar günü babasının Avustralya Açık’ı kazanmasını izlemek için sahada olmayacağına karar vermelerinin “kendini ve beni incittiğini” söyledi.
Srdjan Djokoviç Sırp oyuncu, Stefanos Tsitsipas ile oynadığı final maçında ceza sahası dışında kaldı. Rod Laver ArenasıNereye Djokovic rekora eşit bir 22. Grand Slam tekler şampiyonluğu kazandı.

Djokoviç’in annesinin yanında genellikle Srdjan’ın oturduğu bir koltuk boştu.
10. Avustralya Açık şampiyonluğunu kazandıktan sonra Djokovic, “İkimiz de burada olmamasının muhtemelen daha iyi olacağı konusunda hemfikirdik,” dedi.
“Bu onu ve beni çok incitiyor çünkü bunlar bir daha tekrarlanıp tekrarlanmayacaklarını kim bilir özel, eşsiz anlar.
“Onun için kolay olmadı. Onu maçtan sonra gördüm ve kendini pek iyi hissetmiyor diyelim. Bana sarılmaktan mutluydu ama biraz üzgün olduğunu görebiliyordum.”
35 yaşındaki Djokovic, “Sonunda mutlu bir sona ulaştık” diye ekledi.
Srdjan, Ukrayna’nın kaptanlığını yaptığı Melbourne Park’ta Grand Slam’de elendikten sonra yarı finali de kaçırmaya karar verdi.
Perşembe günü Rusya yanlısı bir YouTube hesabında yayınlanan bir videoda, Başkan Vladimir Putin’in yüzü olan Rus bayrağı tutan bir adamla poz verdiği görüldü.
Videonun başlığında “Novak Djokoviç’in babası cesur bir siyasi açıklama yapıyor” yazıyordu.
Djokoviç daha sonra, görüntülerin “yanlış yorumlandığını” ve herhangi bir zarar verme amacının bulunmadığını söyleyerek babasını savundu.
Ukrayna’nın Avustralya Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, Srdjan Djokovic’in stadyum kartının elinden alınmasını istemişti.