AU öğretmenleri ve öğrencileri meditasyon ve yoga uygulamaları konusunda eğitilir

ManK

New member
Prayagraj: Allahabad Üniversitesi ile bir MoU (Mutabakat Zaptı) imzaladı. Samimiyet Eğitim Güven. Yoga Heartfulness aracılığıyla tüm dünyada bilimsel olarak yayılıyor ve yayılıyor ve şimdi MoU’nun imzalanmasından sonra, AU öğretmenleri, öğrencileri, memurları ve personeli de bilimsel yöntemi meditasyon Hint bilgi geleneğinde Yoga’nın etkili formu ile de tanışır.
Şu anda 23.000’den fazla öğrenci, 400’den fazla öğretmen ve 689’dan fazla öğretim dışı personel ve memur, uzmanlardan ücretsiz yoga ve meditasyon dersleri alıyor.
Başlangıç olarak en az bir saat sürecek olan eğitime Sanskrit bölümünün 25 öğretmeni ve bölümün 1300 öğrencisinin gücü katılacaktı. Bunu gönüllülerin eğitimleri takip ediyor. ulusal takvim (NSS). Programın düğüm sorumlusu Prof. Anıl Pratap Giri, daha sonra Fen-Edebiyat, Ticaret ve Hukuk Fakültesi’nin geri kalan öğretim üyelerinin AÜ’nün geri kalan öğrencileri ile birlikte eğitileceğini bildirdi.
“Fakülte ve öğrencileri insan vücudunun fiziksel, psişik ve ruhsal yönü arasında bir denge bulmaları için eğitmek istiyoruz, çünkü ancak o zaman insan yaşamında uyum ve ilerleme olabilir. 2012 yılından bu yana meditasyon ve yoga tekniklerini uygulayan, alanında eğitimli Prof.
Sanskrit bölümünün merkez salonunda eğitimlerin Aralık ayının ilk haftasından itibaren başlayacağını ve kursiyerlerin gücü arttığında yerin kişi sayısına göre eleneceğini bildirdi.
Yoga, Heartfulness aracılığıyla Hindistan da dahil olmak üzere tüm dünyada bilimsel bir şekilde yayılıyor ve dağıtılıyor ve şimdi MoU’nun imzalanmasından sonra, AU öğretmenleri, öğrencileri, memurları ve çalışanları da bilimsel meditasyon yöntemini öğrenecek ve aynı zamanda tanışacaklar. AU’nun halkla ilişkiler sorumlusu Prof. Jaya Kapoor:
MoU resmi olarak Pazartesi günü imzalandı. Allahabad Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Sangeeta Srivastava, MoU’nun imzalanmasında, Yoga biliminin insanların fiziksel ve ruhsal gelişimi için hayati önem taşıdığını söyledi.
Allahabad Üniversitesi Yazı İşleri Müdürü Prof. Narendra Kumar Shukla, MoU’nun imzalı nüshasını Shri Ramchandra Misyonu Merkez Koordinatörü ve Bölge Koordinatörü Pratima Srivastava’ya teslim etti.
“Bu kurs, AU’nun öğrencilerine, öğretim üyelerine ve personeline ücretsiz olarak sunulacaktır. Başlangıçta Sanskritçe Bölümü ile başlayacak ve daha sonra Ulusal Hizmet Programı için gönüllü olan öğrencilere genişletilecektir. Bir sonraki aşamada, merkez üniversitenin diğer tüm öğrencilerine, öğretmenlerine ve çalışanlarına genişletilecek,” diyor Profesör Kapoor. Seansların hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak sunulacağını da sözlerine ekledi.