Atışları asla bilemezsiniz, ancak Hindistan’da üç topaçta oynamanın cazibesi harika: KL Rahul | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Hindistan Takımı kaptan yardımcısı KL Rahul, sahanın nasıl oynayacağını asla tahmin edemeyeceğinizi düşünüyor, ancak Perşembe günü Avustralya’ya karşı başlayan ilk Testte, özellikle Hindistan’da oynadığınızda üç spinner oynamanın bir “cazipliği” var.
“Evet, sahayı gördük ama sahanın ne yapacağını gerçekten bilmek için henüz çok erken. Gerçekte nasıl oynandığını görmek için maç günü buraya gelmeliyiz,” dedi Rahul Salı günü Nagpur’da basına.
“Sadece ona bakıp belli bir şekilde oynayacağını varsayabiliriz, ancak atışlarla asla bilemezsiniz. Evet, üç spinner oynamanın cazibesi var çünkü Hindistan’da oynuyoruz. Bu çağrıyı o gün cevaplayacağız. maçın başında veya maçtan bir gün önce,” diye ekledi şık sağ bek.
Kaptan Rohit Sharma ile vuruş sıralarını kimin açacağı ve kimin orta sırada vuruş yapacağı konusunda pek çok tartışma var. Şekil olarak Rahul mu yoksa Shubman Gill mi olacak? Ancak ikinci komutanın net bir cevabı yoktu.
sorulduğunda Shubman Gill orta sırada vuracak, Rahul şunları söyledi: “Hala son 11’e karar vermedik. Vermesi zor bir karar olacak. Son derece iyi performans gösteren oyuncular var ve birkaç boş kontenjan var, bu yüzden devam eden ve oyuncularla görüşülen birkaç görüşme var.”

TESTLERDE EN ÇOK HİNDİSTAN İÇİN ÇALIŞIYOR

Kaptan Rohit Sharma’nın tekrar kadroya dahil olmasıyla birlikte, Rahul’a 2014’te test kariyerine başladığı pivotu vurup vurmayacağı soruldu.
“Eğer olursa, yapmaktan fazlasıyla mutluyum. Ülke için oynadığım küçük kriket ne olursa olsun, her zaman oynadım.
Rahul, “Takım benden ne yapmamı isterse, o şekilde hazırlanmaya ve takım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum,” dedi, ancak emri vermesi pek olası değil.
Peki bu sefer onbiri oynayacak net bir seçeneğin olmamasının benzersiz olduğunu mu düşünüyor?

2

“Daha önce oldu mu bilmiyorum ama evet, bu sefer zor olacak. Bir elf seçmek için zor bir karar. Kadrodaki 15 oyuncunun hepsi en kaliteli oyuncular ve bu yüzden buradalar. Herhangi biri herhangi bir günde yarışmanın galibi olabilir…
Bir PTI sorusuna “Oynayan 11, her zaman takım ve söz konusu test maçı için en iyisine dayalı olarak bir karar vermeye çalışıyoruz. Bunu son iki yıldır yaptık,” diye yanıtladı.
Rahul, düştüğü için aldığı tepkiler konusunda hâlâ oldukça üzgün olduğunu medyaya hatırlatmayı unutmadı. Kuldeep Yadav seri açılışındaki maç kazandıran performansının ardından Bangladeş’e karşı ikinci Test için.

3

“Belirli bir oyuncunun neden oynadığına dair sorular oldu… Bangladeş’te bile, hatırlıyorum, Kuldeep (Yadav) maçın adamı oldu ve bir sonraki testi oynamadı.
“Açıkçası, bu tür kararların arkasındaki tek sebep veya tek düşünce, hangi oyuncunun o belirli koşuldaki rol için doğru olduğudur.
10 yıldır oynuyorum dediniz ama 20-30 yıl oynasam, emekli olduktan sonra bile sahaya bakıp doğru dürüst ‘İşte böyle olacak’ diyen kimse yok. oyna’.” .
“Gerçekten biraz deneyime ve o yerin biraz tarihine dayanıyor. Bu seride bile bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Suryakumar Yadav veya Kuldeep Yadav olsun, kim düşerse onu çenesine almalı.
“Herkes neden oynadıkları, neden oynamadıkları, takımdaki rolleri konusunda çok net. Bu iyi bir şey ve takımdaki atmosfer çok iyi.”
‘Ters salınım önemli bir rol oynayacak’
Rahul, Avustralya bowling dizisindeki kalite ile kuru ve aşındırıcı koşullarda ters vuruşun büyük bir rol oynayabileceğini düşünüyor.
“Hindistan’da her zaman büyük bir rol oynar. Bunu tarihsel olarak da gördük. Ters vuruş yapabilen kaliteli hızlı atıcılara sahip herhangi bir takım, bu tür sahalarda tehlikeli olacaktır. Bu, geçtiğimiz hafta, 10 gündür hazırlanmaya çalıştığımız bir şey.

4

“Hepimiz Avustralya takımının her zaman kaliteli hızlı atıcılar ürettiğini ve oluşturabilecekleri tehdidi biliyoruz. Avustralya’ya karşı oynamanın güzelliği bu, sizi heyecanlandıran da bu ve bizi tekmeleyen de bu.” Başrollerde David Warner, Usman Khawaja, Travis Head, Alex Carey Ve Matt Renshaw karışımda, solak ağır Avustralyalı kurulumu ev sahibi tarafa bir avantaj sağlamış olabilir.
Oyuncularımıza bir nebze katkı sağlayacağını düşünüyorum. İki solak bir aradaysa ve solak oyuncular arka arkaya vuruş yapmak için gelirse, bu sadece bowling oyuncularının belirli bir çizgi ve uzunluğa yerleşmek için zaman kazandıkları anlamına gelir.
“Bu da çok benzersiz bir şey. Başka hiçbir takımda bu kadar çok solak olduğunu sanmıyorum…”
(PTI girişi ile)