Aryna Sabalenka, Maria Sakkari’yi yenerek final Indian Wells’e ulaştı | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: dünyada iki numara Ariana Sabalenka Yunanistan’ı yendi Maria Sakkari 6-2 6-3, dünyanın bir numaralı Iga Swiatek’e karşı olası bir Indian Wells finali ayarlamak için. Swiatek, Cuma günkü diğer yarı finalde Elena Rybakina ile karşılaşacak.
Avustralya Açık şampiyonu en iyi halinde değildi ama eski düşmanı – çifte hata – Güney Kaliforniya çölünde güneşli bir günde başını kaldırdığında bile soğukkanlılığını korudu.
Sabalenka, “Geçmişte pek akıllıca olmayan bazı hatalardan sonra çok fazla maç kaybettim” dedi.
“Kendime hata yapmanın sorun olmadığını hatırlattım. Ben robot değilim, insanım. O atışları kaçırabilirim ve muhtemelen bu yüzden savaşmaya ve denemeye devam edebildim.”
Elektronik hatlı çağrı sistemiyle ilgili bir ses sorununu çözmek için oyunun başlaması 30 dakikadan fazla ertelendikten sonra, Sabalenka oyunu başlatmak için geniş bir ası vurdu.
İlk seti almak için hatalı bir Sakkari forehandiyle üçüncü kez Sakkari’yi kırdı, ancak iki çift hata Sakkari’ye 2-2’lik kırılma noktalarına bir bakış verdiği için Belaruslu’nun hayal kırıklığı ikinci sette artmaya başladı.
Sabalenka 3-2’yi tutmak için yeniden toplandı ve Sakkari’yi pes etmeyeceği 4-2’lik uzun bir ikili oyuna soktu, maç noktasında kısa bir servis attı ve empatik bir ters vuruşla topu gömdü.
İlk kez Hint kuyuları finalist Sabalenka önümüzdeki Pazar günü son şampiyon Swiatek veya Wimbledon şampiyonu Rybakina ile karşılaşacak.
(Reuters’in katkısıyla)