Arwa Vastani’nin fantastik romanı

ManK

New member
PUNE: Bir IB Dünya Okulu olan Victorious Kids Educares’in 10. Sınıf öğrencisi, Kharadi, Arwa Vastani ilk fantastik romanını yayınladı – gölge kılıcı! Bu kitabı yazmak onun yıllardır hayaliydi ve bu rüyanın gerçekleştiğini görmek onun için gerçekten bir nimetti. Küçüklüğünden beri hikayelerin büyük bir hayranıydı ve hayal gücünün ötesinde büyülü kelimelere dalmıştı. Okumak ve yazmak her zaman bir tür gerçeklerden kaçma ve rahatlama olmuştur ve onun birçok yararlı beceri geliştirmesine yardımcı olmuştur.
“Ben her zaman hevesli bir okuyucu oldum. Küçüklüğümden beri hikayelerin büyük bir hayranıyım, kendimi hayal gücünün ötesinde büyülü kelimelere kaptırırım. Okumak ve yazmak her zaman bir kaçış ve rahatlama biçimi olmuştur ve birçok faydalı beceri geliştirmeme yardımcı olmuştur” dedi Arwa.

resim

gölge kılıcı

Bir gece yarısı küçük bir fikir olarak başlayan şey, kaba bir hikayeye dönüştü ve sonunda bir romana dönüştü. Sword of Shadows, adlı kurgusal bir krallığa dayanan distopik bir fantezi romanıdır. Océlux ve Emmalyn Delmotte adında genç bir kız hakkındadır. Kitap ayrıca homofobi, çocuk ihmali ve toplumsal normlar ve inançlar nedeniyle insanların marjinalleştirilmesi ve sosyal izolasyonu gibi Arwa’nın dünyada fark ettiği birçok sosyal sorundan ince kesitler içeriyor.
Arwa’nın yayımlanmış bir yazar olma yolculuğu, roman yazmanın stresinden yazarın sancılı tıkanıklıklarına ve çöküşlerine kadar en kolay yol olmayabilir, ancak kitabı elinde tutmak buna değerdi. Kitabı Kasım 2021’de yazmaya başladı.
Arwa Vastani, “Beni destekleyen ve tutkularımın peşinden gitmem için beni cesaretlendiren ailem, arkadaşlarım ve öğretmenlerim olmasaydı hayallerimi asla gerçekleştiremezdim” dedi.