Araştırma doktora programları üniversite profesörlerine nasıl mali destek sağlar?

ManK

New member
Araştırma ekosistemini güçlendirmek için yüksek öğretim kurumları, öğretim üyelerinin araştırma için yeterli finansmana, iç kaynaklara ve özel ekipmana sahip olmasını sağlamak için her türlü çabayı gösterir. Örneğin, Banaras Hindu Üniversitesi (BHU), dış kurumlardan proje alan öğretim üyelerinin yararlanabileceği bir Araştırma Teşvik Programı başlatmıştır.
Programın, önerilen ekipman için hiç veya kısmen fon almayan öğretim üyelerine kısmi mali yardım sağlaması bekleniyor. DS Pandey, “Program, tıp, tarım, çevre ve yer bilimlerindeki genç hevesli öğretim üyelerinin kendi kullanımları için kendi bölümlerinde veya BHU’da bulunmayan ekipmanı satın almalarını sağlamak için Eminence Enstitüsü (IoE) programı kapsamında başlatıldı, dedi DS Pandey, teklifleri gözden geçirmek için planın dört üyeli komitesinin bir parçası olan sorumlu profesör, Sponsorlu Araştırma ve Endüstriyel Danışmanlık Hücresi.
Ihtiyaçlarını karşılamak
İstisnai durumlarda önerilen ve onaylanan miktara bağlı olarak 50 lakh Rs’ye kadar mali yardım için önerilerde bulunulabilmesine rağmen, girişim fakülteyi 20 lakh Rs’lik bir fonla (tek seferlik bir önlem olarak) destekleyecektir. Pandey Program ayrıca araştırma için gerekli altyapıyı geliştirmek için makul kaynaklar sağlayacaktır.
BHU inisiyatifinden “üniversitenin/bölümün fakülte ve araştırma bilim adamlarının araştırma girişimlerini desteklemek için bir fon külliyatına sahip olduğu kurum içi finansman” olarak bahseden Anuradha Majumdar, Fen ve Teknoloji Fakültesi Eski Dekanı, Bombay Üniversitesiöğretmenlerin araştırmalarını yürütmeleri için fon sıkıntısı olmadığını, ancak hükümet onayını almak için kaliteli teklifler yazabilmeleri gerektiğini söylüyor.
Küçük adımlar
Majumdar, “Genç öğretim üyeleri küçük araştırma ödenekleriyle başlamalı ve daha büyük finansman programlarına dalmadan önce iyi bir araştırma önerisinin nasıl yazılacağına dair anlayışlarını geliştirmelidir” diyor ve Mumbai Üniversitesi tarafından burs olarak verilen araştırma hibelerinin sayısının çok olduğunu açıklıyor. küçük araştırma projeleri için yüksek olmayabilir, ancak tüm alanlardaki genç öğretim üyelerine aynı zamanda doktoralarını sürdürmelerine yardımcı olan bir başlangıç bursu sağlar.
Hükümet finansman kaynakları
Ancak, Mumbai Üniversitesi’ndeki tüm bölüm ve kolejlerdeki fakülteler, merkezi hükümet programlarına başvurmakta özgürdür. “Geçmişte, Üniversite Hibe Komisyonu (UGC) hem büyük hem de küçük hibeler verdi ve büyük hibeler artık mevcut olmasa da, Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi (ICMR), Bilim ve Teknoloji Departmanı gibi birkaç kurum var. (DST) vb. tüm yıl boyunca teklif çağrıları yapan yeşil teknoloji, elyaflar, nanoteknoloji vb. konularına odaklananlar. Buna ek olarak, öğretim üyelerinin ölçek büyütme ve ticarileştirme için endüstri ile işbirliği yapabileceği Biyoteknoloji Endüstrisi Araştırma Yardım Konseyi (BIRAC) ile DST ve Biyoteknoloji Bölümü (DBT) altında çeşitli finansman düzenlemeleri var” diye ekledi Majumdar.
Eski ekipmanın yükseltilmesi
Fakülte araştırmacıları için kolaylaştırıcı bir kültür yaratmak için IIT Roorkee’de çeşitli planlar geliştirilmiştir. SMILE (Büyük Disiplinler Arası Laboratuvar Ekipmanı Desteği) 2022 programı, uzun süredir ihtiyaç duyulan araştırma alanlarında ana ekipmanların satın alınması veya yeni araştırma alanlarının desteklenmesi için destek sağlar. “25 lakh Rs’den daha pahalıya mal olan önemli tesisler, bu program kapsamında destek almaya hak kazanıyor. Girişim, eskiyen araştırma ekipmanını veya mevcut ekipmanın eskiyen bir alt sistemini yükseltme önerilerini de dikkate alabilir,” dedi. , vb. ve diğer çeşitli bakanlıklar.
Enstitü düzenlemeleri
Dvivedi ayrıca araştırma faaliyetlerini teşvik etmek için Fakülte Başlatma Hibesi (Şekil), Eşleştirme Hibe Programı ve Enstitü Araştırma Bursları (IRF) gibi enstitü programlarından alıntı yapar.
“Fakülte Başlangıç Hibesi (FIG) programı, yeni katılan öğretim üyelerini ön Ar-Ge kurulumları oluşturma konusunda desteklerken, Eşleştirme Hibe programı, sponsorlu bir araştırma yapıldığında ortaya çıkan bazı sorunları ele almanın yanı sıra öğretim üyelerinden daha fazla sponsorlu araştırma teklifi sunulmasını teşvik eder. araştırma önerisi onaylanmıştır. Bir grup öğretim üyesi, pahalı ekipman/tesisler satın almak için eşleşen burslarını birleştirmek için başvurabilir. Eşleştirme Hibesi, sponsorlu bir araştırma teklifinin sunulması/müzakere edilmesi sırasında enstitüden bir taahhüt mektubu olarak da talep edilebilir,” diye ekledi Dvivedi.
40 yaşın altındaki genç öğretim üyeleri için başarılarını takdir eden ve ödüllendiren Enstitü Araştırma Bursu bulunmaktadır. Dvivedi’ye göre, kolaylaştırma önlemleri göz önüne alındığında, bir fakültenin araştırmasının finansman ve ekipman eksikliği nedeniyle engellendiği hiçbir durum yok.