Anup Sridhar, Olimpiyat öncesi sezonda Lakshya Sen’e yardımcı olacak | Badminton haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Olimpik raketle Anup Sridhar İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları şampiyonuna yardım etmek için gemiye getirildi Laksya Şen Salı günü Malezya Açık Super 1000 ile başlayan yoğun bir sezonda, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanma arayışında.
2008 Pekin Olimpiyatları’nda yarışan ve aynı zamanda 2007 Thomas Kupası takımının kaptanlığını yapan 39 yaşındaki Sridhar, birlikte seyahat ediyor. You are Bu ay Asya turnuvalarında.
PTI’ye konuşan Sen, “Son 3 haftadır onunla (Anup Sridhar) antrenman yapıyorum. O ve babam (DK Sen) Malezya’dan başlayarak üç Asya etkinliğinde de benimle seyahat edecekler.”
“İlk aşamalarda, sahada birbirimizi tanıyoruz. Genel olarak, seansları planlamada ve stratejileri belirlemede çok yardımcı olacak.”
“Çok deneyimli ve en üst seviyede oynadı. Bu yüzden Bay Prakash (Padukone) ve Bay Vimal takımda ona katılmaya karar verdiler. Bu sezon birçok turnuva var. Aynı zamanda Olimpiyat öncesi bir yıl. Malezya Açık onunla ilk turnuvam, bu yüzden gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.”
2006 Commonwealth Oyunlarında karma takım etkinliğinde bronz madalya kazanan Sridhar, iki kez çift madalya kazanan Koreli Yong Sung Yoo’nun Ağustos ayındaki Dünya Şampiyonasından sonra ayrılmasının ardından Prakash Padukone Badminton Akademisi (PPBA) tarafından getirildi.
Kurucu ortak Vimal Kumar, “Dünya Kupası’ndan dört hafta sonra ayrıldı. Kendini adamış bir koçtu, ancak iletişim biraz sorunluydu. 8-10 ay denemek istedik ama işe yaramadı” dedi. , PPBA’dan yönetmen ve baş antrenör.
“Anup oynadığı günlerde bizimle antrenman yaptı. Biz de denemeyi düşündük. O orada olacak.” Laksya (Sen) turnuvalar sırasında maçları analiz eder ve stratejiler geliştirir. Olimpiyat kalifikasyon süreci de Mayıs ayında başlıyor, bu yüzden önemliydi.
“Bu ayın sonunda Asya’daki olaylardan sonra değerlendireceğiz. O zamana kadar net bir tablomuz olacak. Anup Ayrıca Lakshya’yı daha iyi tanıyacağız ve başarılı olursak onunla devam edeceğiz.”
Dünya No. 10 Sen ve Sridhar Danimarka’dan eski dünya 2 No’lu Anders Antonsen ve Hindistan’dan Sameer Verma’nın da dahil olduğu iki haftalık bir eğitim oturumu için Dubai’deydiler.
Asya pisti, Malaysia Super 1000 (10-15 Ocak), India Super 750 (17-23 Ocak), Endonezya Masters Super 500 (24-29 Ocak) ve Tayland Masters Super 300’den (31 Ocak-5 Şubat) oluşuyor.