Antrenör Kometa Kamil Pokorny Başlık Yolculuğu Hakkında

QasiM

Global Mod
Global Mod
Sevinç, gurur ve rahatlama karışıktı. Böylece zorlu playofflar oyuncuları ve antrenörleri fiziksel ve zihinsel olarak sıkıştırabilir. Ancak kazanan sonu durumunda, herkes yorgunluğu daha az algılar.

2024/25 sezonunun son yarışmasında, Brno halkı birkaç karmaşık an oldu. Özellikle açılış dakikalarında büyük pardubice baskısı ile karşılaştılar. Başlarının nerede durduğunu bilmiyorlardı.

Son sirenden sonra altın kutlamalar patlayabilir. Ayrı Çek tarihinde üçüncü. 2018'den bu yana, Pokorný'da Libor Zábranský uygulama ekibi'nde bir asistan rolünü oynadığı ilk.

Söylediğinizde belirli bir anı hatırlıyor musunuz: Bu yıl kanıtlayabilir miyiz?
Kişi beni düşünebilir. Libor Zábranský, Michal Gulši ve Kuba Fek'in Sparta'ya karşı üçüncü yarı finalde gösterdiklerini gördüğümde. Orada istediğimizi hissettim.

Sık sık bir takım hakkında konuşuyorsunuz, ancak bu sizin için de olağanüstü bir başarı.
Temelde Jirka Horáček, Jarda Barvíř, Honza Švaříček ve diğerleri gibi harika adamlarım olduğunu söylemek istiyorum. Herkes bana çok yardım etti. Ayrıldıktan sonra Bay Blue Teklifini kabul etmeye karar verdiğimde bana dediler: Devam et, sizinle birlikteyiz! Ve sözlerini aldılar, harika bir iş yaptılar.

Büyük bütçelere ve çiğnenmiş setlere sahip iki ekstra lig devi olan Sparta ve Pardubice'i yendiniz. Bu daha tatlı başlık, değil mi?
Elbette. Hala oyun tarzını atıyoruz, ama işe yarıyor. Třebíč'de yarışmanın kenarında olan erkeklerim vardı, ama yine de normal sezonu kazanmayı başardık. Sistemi takip ederseniz, oyuncuların gösterdiği muazzam özveri ve mavi-beyaz kalp ekleyin, mucizeler yapabilirsiniz. Çocuklar arzuyu öğütüyorlardı, yaptılar.

Özellikle favorileri neyi aştınız?
Daha iyi bir kalecimiz vardı. Belki başka birinin bir fikri vardır, ama açıkça görüyorum. Yirmi maçta onsuz 360 atış engelledik. Ve ihtiyaç duyulduğunda, katil bir içgüdü gösterdik.

En son ekstra lig yılı, bu ilkelere dayanan hokey stilinin başarı getirdiğini göstermektedir.
Sana bir şey söyleyeceğim. Ve kibirli bir şekilde kastettiğim anlamına gelme … Třinec ve onların ünlü hanedanı hakkında yazılmıştır. Tüm onur, ama ne zaman böyle oynamaya başladıklarını biliyor musunuz? 2017/18 sezonunun finalinde Kometa ile tanıştıktan sonra. Kopyaladıklarını söylemek istemiyorum, ama inanılmaz derecede öğrendiler, benzer şekilde oynamaya başladılar. Beş başlıklara gittikleri için harika oyuncuları vardı.

Karakter birbiri ardına bir diski uçurduğunda yedinci maçın başında nasılsın?
Mesajlar ilk beş dakikada üç gol aldı. Pardubice'in bize katılmasını bekliyordum, ama böyle bir rüzgara güvenmedim. Bundan çıkabildik. İlk gol, rakibin bağına bir darbe oldu, her takımla sallanıyor. Kendine güvenimiz aniden yükseldi.

Karakter, kariyerinde ilk kez gergin anlar yaşarken playofflarda önemli bir figürdü. Ona inandın mı?
Açıkçası, başından beri! Zaten ilk ligde gözlerimde, sonra playofflarda třebíč ile vardı. Her ne kadar Přerov'u geçmemize rağmen, sadece kendisi diziyi dramatize etmeyi başardı. Fevkalade, tamamen sinirsiz yakalar!

Tıpkı Sparta'ya karşı olduğu gibi, yedinci oyunu açık havada başardınız. Aniden Pazar gününden çok farklı davrandınız. Ne?
Brno'daki altıncı maçlar kolay değildi, sizi emebilir. Çok gergindim ve bu haftada elli olacak. Şimdi, böyle bir durumda, Kosák (Jakub Kos) veya Kony (Jakub Konečný) gibi çocuklar bunu hiç deneyimlemedi. Büyük baskı, bunu kanıtlamak ve evde kutlamak istiyorsunuz, çünkü hayranlar bunu hak ediyor. Sonra talihsiz bir hedef gelir, kramp alır ve zaten sürüyorsunuz.

Kometa Brno hokey oyuncuları ekstra lig şampiyonluğunda sevinirler, yedinci maçta Pardubice 3: 0'ın üstesinden gelir.

Sezon boyunca takviyeleri vurmayı başardınız. Belki de hepsi sonunda büyük başarıya katkıda bulundu.
Libor Zábranský bize inanılmaz bir şekilde yardımcı oldu. Mueller? Bunun hakkında konuşmak zorunda bile olmayabiliriz, çünkü onun Brno yapılır. Stráňa (Simon Stránský) önceden gerçek dışı, sadece onunla savunmayı geliştirmek istiyorum. Arttu Ilomäki için muazzam bir zayıflığım var. Kalıcı yüzgeç, inanılmaz şeyler yaptı.

Sonunda, bazen küçük bir problem Kristián Pospíšil'i dinlediniz gibi görünüyordu.
Pospec egoyu osuruk içine koydu …, tıpkı takımın geri kalanı gibi şekillendirdi. Daha da fazlası ona başlık diliyorum.

İnvertörde son sirenden sonra kameraya bir mesaj gösterdiniz.
Bu zor. Bu, yirmi yıl önce trajik bir şekilde ölen bir kız içindi. Her zaman beni çok neşelendirdi, bana dedi ki: Baba, siz çocuklar! Böyle bir an bekledim, ona vermek istedim. Ona oraya bir mesaj gönderebildiğim için çok mutluyum çünkü parmaklarını çapraz tuttu.

Kuyruklu yıldızda başka ne olacak?
Jeshi, bunu hiç tahmin etmeye cesaret edemiyorum. Birisi imzaladık, bir daha değil. Sadece bu gece odaklanıyorum, büyük olacak. Zevk almak istiyoruz, bakmıyorum. Ben de kendi geleceğimi çözmüyorum.

Kutlamalarda oyunculara karşı ayak uydurabilir misiniz?
En azından bugün yapmaya çalışacağım, ama aksi takdirde erkekler için yeterli olmayacağım. Kutlamalar sırasında buzdaki kadar vahşi olacaklar, ben pek bir şey değilim.

Yarışmaya bir nokta seçin