Anish Bhanwala bronz madalya aldı, 12 yıl sonra Hindistan’a seri atışlı Dünya Kupası madalyası verdi | Daha fazla spor haberi

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Hindistan’ın 12 yıllık 25 metre hızlı atış tabanca madalyasını kazanamama laneti nihayet gençlerle sona erdi Anish Bhanwala etkinliğin son gününde bronz madalya alarak ISSF Tüfek/Tabanca Dünya Kupası Perşembe Kahire’de.
Çarpıcı çaba, 20 yaşındaki çocuğa üç zorlu penaltı atışından sonra ilk bireysel kıdemli Dünya Kupası madalyasını kazandırdı.
Vijay Kumar, uluslararası yarışmada madalya alan diğer Hindistan oldu. 2012 Londra Olimpiyatlarında gümüş ve Dünya Kupalarında iki podyum aldı.

Hintli @anish__bhanwala erkekler 25 metre seri atışlı tabancada bronz
🥉
kazandı. Hindistan @issf_official Dünya Kupası’nı tamamladı… https://t.co/EmgUrKTTPU

— NRAI (@OfficialNRAI) 1677161751000
İtalyan massimo spinella Dünya Şampiyonalarında gümüş madalya kazanırken, madalya oyununda 32 vuruşla altın madalya kazandı. Clement Bessaguet Fransa, gümüşle yetinmek için 40 atıştan sonra iki vuruş geride kaldı.
Anish’in çabası, Hindistan’ın Dünya Kupası’nı dördü altın da dahil olmak üzere yedi madalya ile sıralamada zirveye çıkması anlamına geliyordu.
Bhanwala madalyayı kişisel koçu Harpreet Singh’e adadı. “O (Harpreet) Hindistan için de birçok finale yükseldi ancak madalya kazanamadı” diyen genç, madalyayı kazanmanın “gerçekleşen bir hayal” olduğunu sözlerine ekledi.
“Daha önce iki finalde beşinci olmuştum ve bugün ilk Dünya Kupası madalyamı kazanmaya kararlıydım.”

Artık bir gülümsemeye gücü yetiyor @anish__bhanwala
👏
https://t.co/L4xuX94cOY

— NRAI (@OfficialNRAI) 1677167186000
Penaltı atışlarından önceki ruh hali hakkında bilgi veren Anish, “Kendimi sakin tutmaya odaklandım ve işe yaradı. Ulusal kamp sırasında baskı durumlarında kendimizi nasıl kontrol edeceğimize dair eğitim aldık ve bugün yardımcı oldu.
“Daha zor olanı, eski Olimpiyat şampiyonunu (Rio Olimpiyatları’ndan Olimpiyat altın madalyası sahibi, Almanya’dan Christian Reitz) yenmek zorunda kaldığım madalya yarışmasının dördüncü serisiydi.
“Bu benim hayalimi gerçekleştirecek dizi dedim kendi kendime, onu görselleştirdim ve mükemmel bir şekilde gerçekleştirdim. Bu beni mutlu etti.”
Takım arkadaşlarının Kahire’deki iyi performansının Perşembe günü onu motive etmede rol oynayıp oynamadığı konusunda Bhanwala, “Aslında olumlu bir şey. Dün iki final gördüm. Aishwary ve diğerlerinin iyi durumda olduğunu gördüğünüzde, kendinize şöyle dersiniz: Yapabilirim. bunu da yap.”
Anish, 581 puanla altıncı sırada sıralama turuna katılmaya hak kazandı. Bir gecede ikinci oldu ve hızlı atış turunda 287 atış yaparak kesinti yaptı.
Sıralamadaki iki maçın ikincisinde kendisini Fransız Yan Chesnel, Çek Matej Rampula ve Massimo’nun yanında buldu.
Christian Reitz ve Clement Bessaguet birinci turdan madalya yarışına çıkarken, ikinci turdan Massimo ve Anish geçti. Ama Yan Chesnel’e karşı üç penaltı atışından önce değil. İlk ikisini üç ve dört vuruşla berabere kıldılar. Üçüncüde, Yan sonunda iki vuruş yaptı ve Anish devam etmek için dört vuruş yaptı.
Madalya oyununun en genci olan Anish, bir patlama ile başladı ve ilk hızlı atış serisinde beş vuruştan beşini alırken, diğer herkes üçer vuruşla açıldı. Ancak, zorlu bir ikinci seri geçirdi, ancak üçüncü seride dört güçlü vuruşla geri döndü ve 11 vuruşla Fransız Bessaguet ile maça liderlik etti.
Dördüncü turda, Bessaguet hariç üçü de beş vuruş aldı ve Anish tekrar liderliğe yükseldi ve bir madalya aldı. Christian Reitz bu aşamada 13 vuruşla elendi.
Anish daha sonra sırasıyla iki ve üç vuruşluk iki ortalama koşu yaptı ve Massimo kazanmaya devam ederken üçüncü sırada emekli oldu.
Bayanlar 50m tüfek 3. pozisyonunda, Hindistan madalya sıralarının dışında tamamladı. Sift Kaur Samra 585 şut atarak 16. sırada bitirirken, Manini Kaushik (584) ve Anjum Moudgil (593) sırasıyla 22. ve 27. oldu.
(PTI girişleri ile)