YENİ DELHİ: Bunu ‘gerçek dışı’ bir duygu olarak tanımlayan meyilli Amanjot Kaur Genç Punjab çok yönlü oyuncunun 41 turluk nakavt sonucu Hindistan’ı 27 turluk bir zafere götürürken, ilk çıkışında maçın oyuncusu ödülünü kazanmayı hiç düşünmedim Güney Afrika Cuma günü Doğu Londra, Güney Afrika’da Kadınlar T20 Tri-Series açılışında.
Genç Amanjot maç kazandıran performansını marangoz ve müteahhit olarak çalışan babası Bhupinder Singh’e ve koçuna adadı. Nagesh Guptabu onun kararlılığını keskinleştirdi.
Serinin açılış maçında Hindistan’ın galibiyetinin ardından Amanjot, “Bu çok gerçeküstü bir duygu. İlk çıkışımda maçın oyuncusu ödülünü almayı hiç düşünmemiştim. Bunu hiç beklemiyordum,” dedi.
Amanjot’un babası onu bir kriket akademisine kaydettirmişti çünkü “geçici ilgisi” kızının eğitiminin engellenmemesi için işinin yarısından vazgeçmek zorunda kalmıştı.Hindistan’ın İlk MaçıHindistan’ın İlk Maçın OyuncusuHindistan’ın İlk Basın ToplantısıHepsi bir günde… https://t.co/l9Ksb3X81N
— BCCI Kadınları (@BCCIWomen) 1674202097000
Gupta bazı zor kararlar vererek onu yıldızlarla dolu Pencap’a dönmeye ve Chandigarh’daki kaptanlık işini bırakmaya zorladı; bu, Hindistan takımına seçildiğinde işe yarayan bir kumardı.
“Babam kariyerimde büyük rol oynadı. İlk başta bunun sadece bir geçiş aşaması olduğunu ve krikete olan ilgimin giderek azalacağını düşündü. Hindistan için oynayacağımı hiç düşünmemişti. Kendimi krikette kanıtlamaya kararlıydım.” hatırladı.
O sırada Singh, taşra sözleşmeleri almayı bıraktı ve Amanjot’a akademisine kadar eşlik etmek için zaman bulabilmek için Mohali’deki evinin yakınında tek başına çalıştı.Gelişimimde babamın büyük rolü oldu. Onun mücadeleleri benimkinden çok daha fazla. O yapmamış mıydı… https://t.co/Y8VsY04RxT
— BCCI Kadınları (@BCCIWomen) 1674208008000
Amanjot, “Onun (babasının) mücadelesi benimkinden çok daha büyük, akademimi sabah akşam kaçırmayayım diye işinin yarısını bana bıraktı. İşinin yarısını bıraktı ve evimizin yakınında kaldı” dedi.
2016-2017 savaş günleri için “Yolculuk süresi günde neredeyse 3-4 saat sürerdi ama o başardı. O yapmasaydı bugün burada olmazdım” dedi.
‘Nagesh Sir’e (Gupta) geçiş, kariyeri için belirleyici oldu.
Amanjot ilk performansını koçuna adadı ve “Tüm başarım sadece Nagesh Sir’e (Gupta) bağlı. O büyük bir rol oynadı. Bir bowling oyuncusu olarak başladım ve şimdi çok yönlü bir vuruş yapan oyuncu olarak sayılmak harika. başarı. benim için.”
Amanjot, kariyerine Pencap’tan başladı ve ardından kariyerinin bir “dönüm noktası” aldığı Chandigarh’a transfer oldu. O zaman, daha büyük bir zafer arayışı içinde Pencap’a dönmek için cesur bir adım atmak zorunda kaldı.
“Bu büyük bir karardı çünkü Taniya (Bhatia) gibi yaşlılar altında daha rekabetçi kriket oynamak ve rekabeti ve en üst düzeyde var olan oyun stillerini bilmek istiyordum. Zor bir yolculuktu, devam etmeyi umuyorum.” dedi.
Camp India alerjiden etkilendi
Amanjot açılış maçı için ilk tercih değil, kaptanın hastalığıydı. Harmanpreet KaurRenuka Singh’deki bazı önemli oyuncularla birlikte ve Shikha Pandydeğişikliğe zorladı.
Hastalıkları sorulduğunda Amanjot, “alerjiden” muzdarip olduklarını söyledi.
“Kaldığımız yer ormanlık bir alan, etrafı kumsallarla çevrili. Biz bağışık değiliz, bu yüzden ateş, öksürük, halsizlik vs gibi alerjileri var.”
WIPL çağrıları: ‘Umarım seçilirim’
Amanjot ilk maçında parladı ve önümüzdeki ay yapılması planlanan ilk IPL kadın oyuncu müzayedesinde dikkatleri üzerine çekebilir.
Amanjot da akıllı bir hamle yaptı ve Hindistan’da çıkış yapmadan önce kayıt olmadı.
“Kayıt olmadım çünkü kategoriden emin değildim. Artık formu kesinlikle doldurabilirim (sınırlı listede). Umarım bir takım tarafından seçilirim. Sadece daha fazla oyun oynamak istedim ve Taraflarıma katkıda bulun,” diye imzaladı mütevazı bir tonda.
(PTI girişi ile)