Amaç bowling oynayanlara baskı yapmaktı: Shubman Gill | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
HAYDERABAD: Genç Hindistan açacağı Shubman GillÇarşamba günü ODI’lerde çifte yüzyıla ulaşan en genç oyuncu olan, niyetinin Yeni Zelandalı bowling oyuncularına baskı yapmak olduğunu ve bunun işe yaradığını söyledi.
Gill, Hindistan’ı 8 için heybetli bir 349’a çıkarmak için 19 dörtlü ve dokuz maksimum ile 149 toptan bir ustalık sınıfı 208 vurdu.
Gill, burada serinin açılışında Hindistan’ın Yeni Zelanda’ya karşı 12 sayılık sinir bozucu galibiyetinin ardından maçın oyuncusu ödülünü kabul ederken, “Dışarı çıkıp yapmak istediğimi yapmayı sabırsızlıkla bekliyordum,” dedi.

MASA

Gill, 52 toptan yaptığı ilk 50 topla vuruşlarını zekice sahneledi. Sadece 35 atıştan 50’den 100’e ve yine sadece 35 toptan 100’den 150’ye çıktı. Ancak, Gill’in sadece 23 topla 150’den 200’e çıkması ve art arda üç altılı sayesinde çifte yüzyıl işaretini geçmesiyle, ivmeyi gerçekten yerden alan son telaşıydı.
Gill, stratejisi hakkında “Giriş kapıları düşerken bazen serbest bırakmak istedim ve sonunda bunu yapabildiğim için mutluyum. Bazen atıcı zirvedeyken onları baskı altında hissettirmeniz gerekir,” dedi Gill stratejisi hakkında.
“Nokta toplarından kaçınmam ve biraz niyet göstermem ve yaptığım deliklere sert bir şekilde vurmam gerekiyordu.

𝘼𝙙𝙢𝙞𝙧𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙖𝙡𝙡 𝙖𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙!
🫡
@ShubmanGill’in Haydarabad’daki çift namlusu büyük saygı uyandırdı
👌
#TeamIndia | #INDvNZ https://t.co/QMH6i0PYME

— BCCI (@BCCI) 1674061417000
“Aslında 200’ü düşünmüyordum ama 47. turda altılı vurduğumda bunu yapabileceğimi hissettim. Ondan önce aklıma ne gelirse onu oynadım.”
23 yıl 132 günlük olan Gill, takım arkadaşını geride bırakarak erkekler ODI’lerinde iki yüz sayı atan en genç oyuncu oldu. İşhan Kişangeçen ay 24 yaş 145 günlükken Bangladeş’e karşı 210’uyla rekor kıran oyuncu.
Gill, “O (Kishan) benim en iyi arkadaşlarımdan biri… Bir şey yapmak istediğinde ve düzenli olarak ortaya çıktığında iyi hissettiriyor,” dedi.
Gill, ODI’lerde 1000 koşuyu tamamlamak için 19 vuruş yaptı ve İmam-ül-Hak ile birlikte en hızlı ikinci oldu.

2️⃣0️⃣8️⃣ yürür 1️⃣4️⃣9️⃣ toplar9️⃣ altılar
🔥
@ShubmanGill’den muazzam bir çifte asır, onu… https://t.co/R6h98csRsw oyuncusu yapıyor

— BCCI (@BCCI) 1674060381000
Fakhar Zaman 18 istekada attığı golle en hızlısı.
Virat Kohli ve Shikhar Dhawan (24 vuruş) daha önce 1000 ODI koşusuna çıkan en hızlı Kızılderililerdi.
“(Çift namlulu) oldukça iyi battı. Buna ‘vay canına’ hissi demezdim, ama top sopadan istediğiniz gibi gittiğinde iyi hissettiriyor.
Gill, “Kesinlikle bir başarı duygusu var. Bu kesinlikle o şeylerden biri, tıpkı rüyaların neden yapıldığı gibi,” dedi.
Hindistan kaptanı Rohit Sharma da Gill’e övgüde bulundu.
Rohit, “Gill-bat’ı izlemek harika, temiz vuruş yapıyor ve havadan şut yok. İçinde bulunduğu türden bir form nedeniyle ona Sri Lanka serisi için bir şans vermek istedik. O çok serbest akan bir topa vuran oyuncu,” dedi.
Rohit, Hindistan Pacer için de övgü dolu sözler söyledi. Muhammed Siraj4/46 rakamlarıyla Hindistan’ın en iyi bowling oyuncuları kimdi.
“Siraj son zamanlarda diğer iki formatta bile harika. Gittikçe güçleniyor, ne yapmak istediği konusunda sert ve net bir şekilde koşuyor. Kısa topu kullanmaktan da korkmuyor, bu heyecan verici.” kaptan.