Allahabad HC, UP hükümetinden LU öğretmenlerinin emeklilik yaşını 65’e yükseltmesini istiyor

ManK

New member
şans: Allahabad Yüksek Mahkemesi Lucknow Bench, eyalet hükümetine öğretim elemanlarının emeklilik yaşını yükseltme talimatı verdi Lucknow Üniversitesi 62 yaşından 65 yaşına.
Tek bir mahkeme Om Prakash Shukla, Dr tarafından açılan bir dilekçeyi dinlerken bu kararı onayladı. Prem Chandra Mishra.
Dilekçe sahiplerinin durumu, 65 yaşına kadar ilgili üniversitede öğretmen olarak hizmetlerine devam etme hakkına sahip oldukları ve benzer durumlarda Mahkeme’nin koordineli bir dairesi tarafından verilen üç özdeş karara dayandıklarıdır.
Tüm dilekçe sahipleri, tüm bu durumlarda, eyalet hükümetinin emeklilik yaşını mevcut 62 yıldan 65’e çıkarmak/yükseltmek için ilgili üniversite tüzüklerine gerekli değişiklikleri dahil etmeye yönlendirildiği konusunda hemfikirdir.
Dilekçe sahibi, yazılı başvurusunda Temmuz 2020’de 62 yaşına geldiğinde emekli olduğu Lucknow Üniversitesi’nde Profesör (Psikoloji) olarak çalıştığını iddia etmektedir.
Ancak başvurucu seans ödeneğini uzattığı için Haziran 2021’de emekli olmuştur.
Dilekçe sahiplerinin avukatlarının ortak görüşü, Hindistan Hükümetinin, İnsan Kaynaklarını Geliştirme Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Departmanı aracılığıyla, bu tür yaptırımlara tabi pozisyonlar yerine düzenli istihdamla öğretmenlik pozisyonlarını işgal eden tüm kişiler için emeklilik yaşını yükseltmeye karar verdiği yönündedir. Mart 2017’de olduğu gibi, söz konusu bakanlığa bağlı merkezi olarak finanse edilen yüksek ve teknik eğitim kurumlarından birinde.
Bahsedilen kronolojide, Hindistan Hükümeti, Üniversite Hibe Komisyonunun tavsiyesi üzerine, 31.12 tarihli Hükümet Kararnamesi ile birleştirilen “Ücret tarifesi planı”nın çeşitli hükümlerine tabi olarak merkez üniversitelerdeki öğretmenlerin maaş skalasını da gözden geçirmeye karar vermiştir. .2019. 2008”.
Lucknow Üniversitesi de dahil olmak üzere devlet üniversitelerindeki öğretmenlerin maaşları program kapsamında gözden geçirilmiş olmasına rağmen, Lucknow Üniversitesi’nin öğretim kadrosunun emeklilik yaşını yükseltmek için tüzüklerinde değişiklik yapmadığı dilekçe sahiplerinin durumudur. belirtilen yönetmeliklere/yönetmeliklere uygun olarak.