Alexander Zverev, United Cup’ta Haziran ayındaki sakatlığından bu yana ilk ATP maçında kaza yaptı | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
SYDNEY: Rusty eski dünyanın iki numarası Alexander Zverev Cumartesi günü ilk maçında yenildi ATP ayak bileği bağlarının yırtılmasından bu yana maç Fransa Açık Haziranda.
İki kez ATP Finalleri şampiyonu, sekiz çift hata yaparak 6-4, 6-2’den 81. sıraya kaybetti Jiri Lehecka Sidney’deki Ken Rosewall Arena’da Almanya ile berabere kaldıkları Çek Cumhuriyeti’ni 1-0 öne geçirdi.
Bu, Zverev’in Roland Garros yarı finalinde Rafael Nadal’a karşı tekerlekli sandalyede sahayı terk ederken sağ ayak bileğindeki üç bağını koparmasından bu yana ilk rekabetçi maçıydı.
Eylül ayında Davis Kupası’nda planlanan dönüş, Zverev “aşırı acı” sonrasında çekildiğinde başarısız oldu.
Sakatlığından önce kariyerinin en yüksek ikisinden dünyada 12. sıraya gerileyen Olimpiyat şampiyonu, açıkça hala Lehecka ile mücadele ediyordu.
İlk sette mola noktalarını 2-3’te savundu, ancak 4-5’te yaptığı çifte hata Çek’e set puanı verdi ve şansını değerlendirdi ve bir lob ile gol attı.
Alman oyuncu, ikinci setin ilk maçında iki kırılma noktası çalıştı, ancak bazı asi şutlarla şansı kaçırdı.
Servis atışı yapmadığı için 3-1 mağlup oldu ve düz bekine rağmen başka bir çift hatayla baskıyı sürdüremedi ve Lehecka’yı 2-4 önde bırakarak geri dönüşü olmadı.
21 yaşındaki Lehecka, en büyük zaferlerinden birinin ardından “Oyundan önce bir süredir oynamadığını biliyordum, ancak böyle bir oyuncuyla bunun hiçbir anlamı olamaz” dedi.
“Önemli anlarda ortaya çıkmayı başardım. Geçen yılın tüm deneyimi, iyi oyuncuları kaybetmek, onun gibi bir oyuncuya karşı oynamam için bana güven verdi.”
Çekler, Brisbane, Perth ve Sidney’de düzenlenecek 18 ülkeden oluşan yeni bir karma etkinlik olan turnuvanın açılış maçını ABD’ye karşı 4-1 kaybetti. Almanya ilk kez sahneye çıktı.
İspanya’nın 22 kez Grand Slam şampiyonu Nadal ve Polonyalı kadınlar dünyasının bir numarası Iga Swiatek daha sonra oynayacak.
Dünyanın iki numarası Nadal, Cumartesi günkü Sidney’deki ikinci maçına 14 numara Britanyalı Cameron Norrie’ye karşı açılıyor.Daha önce dört kez oynadılar ve Norrie henüz kazanamadı.
39 haftadır lider olan Swiatek, önceki tek karşılaşmasını düz setler halinde kazandıktan sonra Brisbane’deki Pat Rafter Arena’da Kazakistan’dan Yulia Putintseva ile karşılaşacak.