Alan eksikliği, daha fazla Özel Mükemmellik okulu açmanın önünde bir engel: Manish Sisodia

ManK

New member
YENİ DELHİ: Delhi hükümeti onu istiyor Uzmanlaşmış mükemmellik Başkentin her yerinde okul var ama yer sorunu var Başbakan Yardımcısı Manik Sisodia dedi Cumartesi okullardan birini ziyaret ederken. Sisodia, DR BR Ambedkar Uzmanlaşmış Mükemmellik Okulu öğrencileriyle şu adreste etkileşimde bulundu: surajmal vihar.
doktor BR Ambedkar Okulları veya Uzmanlaşmış Mükemmellik, öğrencilerin seçtikleri çalışma alanında uzmanlaşmalarına olanak tanıyan, 9 ila 12. sınıflar için tercihe dayalı okullardır.
Şu anda, ulusal başkentte 46 uzmanlaşmış mükemmeliyet okulu bulunmaktadır.
“Burada beceriye dayalı öğrenim var. IB yönetim kurulu ile çalıştık ve bu bizim için bu türden ilk girişim. Öğrenmek önemli. Burada ders çalışma baskımız yok. Öğrenciler tüm konularda deneyim kazanmak için buradalar,” dedi Sisodia.
Bu ihtisas okullarını her bölgede istiyoruz ama yer sorunuyla karşı karşıyayız” dedi.
Bakan, hükümetin uzman okulların sayısını artırma planını ilerletmek için öğrenciler hakkında veri topladığını söyledi.
“Delhi Belediyesinden veri aldık ve hangi bölgeden kaç öğrencinin geldiğini haritaladık. 6. sınıfta öğrencilerin okullarımıza ne zaman geldiğine dair verilerimiz var. baştan üzerinde çalışmalıyız” diye ekledi.
Aynı zamanda eyalet eğitim bakanı olan Sisodia, öğrencilere okuldaki deneyimlerini sordu.
9. sınıf öğrencisi Rinky, “Burada en iyi konu seçeneklerine sahibiz. Bu, onu diğer okullardan farklı kılıyor” diyor.
Uzmanlaşmış Mükemmellik Okulu’na girmeden önce özel bir okula devam eden başka bir öğrenci, her iki okulda da hissettiği farkı anlattı.
9. sınıf öğrencisi Arya, “Burada tek bir sınavla yargılanmıyoruz. Tüm yıl boyunca erişilebilir durumdayız ve her yönümüzle ilgi görüyoruz” dedi.
Sisodia, ebeveynlerin, servislerinden geri bildirim almak için düzenli veli-öğretmen toplantılarına katılmalarını istedi.
“Geri bildirimlerinizi daha da gelişmek için bir fırsat olarak görüyorum. Benim isteğim, her iki ebeveynin de gelip öğretmenlerden geri bildirim alması ve bu PTM’yi başarılı kılmasıdır” dedi.