AIIMS Nagpur’da yalnız kan uzmanı işi bıraktı, hastaları terk etti | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Nagpur: Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AIIMS) için büyük bir gerileme olarak, tek tıbbi hematolog olan Nagpur kısa sürede işi bıraktı ve kan kanseri ve diğer kan hastalıkları gibi kritik hastalıkları olan yaklaşık 50 hastayı çaresiz bıraktı.
AIIMS Nagpur muhtemelen Maharashtra’da yakın zamanda orada üç kemik iliği nakli gerçekleştirmiş tam zamanlı bir tıbbi hematolog bulunan tek devlet tıp fakültesiydi.
Bazı hastalar üçüncü basamak bakım için uzmanı özel bir hastaneye kadar takip ederken, yaklaşık 15 hasta AIIMS koğuşunda kalmaktadır. İdarenin talebi üzerine, süper uzman, daha önce iki kez görmesi planlanmış olmasına rağmen, kabul edilen hastalar için bir sabah viziti düzenledi. Günün geri kalanında hastalar kıdemli bir doktor tarafından bakılır.
Ani gidiş bazı hasta ve yakınlarını da çileden çıkardı ve çaresiz yönetime karşı öfkelerini dile getirdi.
AIIMS yönetimi, uzmanın bir ay önceden haber vermediğini ve aceleyle özel bir işe gittiğini iddia etti. Sonuç olarak, hematoloji bölümüne yeni hasta kabulü de durma noktasına geldi.
Dr. AIIMS Nagpur’un yöneticisi Vibha Dutta, 8 ila 10 gün içinde departmana yeni bir uzmanın katılacağını ve ardından yeni kabullerin yapılabileceğini söyledi. “Uzman günde bir kez bölümü ziyaret ediyor. Bu hastalıkların tedavisi uzun süredir devam etmektedir. Uzmanı, hastalarımızın yararına olacak şekilde kararını yeniden gözden geçirmeye ikna etmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ancak bazı güçlü kişisel nedenleri de vardı” dedi.
Dr. Dutta, hematoloji bölümünü yönetmek için en az beş öğretim üyesi gerektiğini söyledi. “Bu bölümün bundan böyle tek bir yaptırım işlevi var. Ayrıca genel olarak diğer bölümlerde yeterli sayıda tam zamanlı öğretim üyemiz yok” dedi.
TOI Pazartesi günü koğuşumuzu ziyaret ederek bazı hasta ve yakınlarıyla görüştü. Bir lösemi hastası dört ay kalacak olmasına rağmen taburcu olmak üzereydi. 20 yaşındaki hasta, “Bir hafta sonra geri gelmem istendi” dedi.
Orta yaşlı bir kadın, “Tedavi iyi. Uzman beni kontrol etmek için her gün gelir. Bir aydan fazladır buradayım.”
Gondialı 22 yaşındaki bir adam, “Burada bir buçuk ay geçirdim. Doktor eskiden iki kez gelirdi, şimdi sadece bir kez geliyor. Tedavinin altı ay süreceği söylendi.
Başka bir adam, genç oğlunun iyi olduğunu ve AIIMS Nagpur’da tedavinin iyi olduğunu söyledi.