YENİ DELHİ: Hindistan Baro Konseyi (BCI), resmi web sitesinde Tüm Hindistan Barolar Sınavı (AIBE) 2023 başvuru kaydını kapatıyor.
Hukuk mezunu olan ve Hindistan mahkemelerinde çalışmak isteyen adaylar artık BCI’nin resmi web sitesi olan https://allindiabarexamination.com/ adresinden çevrimiçi olarak başvurabilirler.
Resmi duyuruya göre AIBE – XVII sınavı 5 Şubat 2023 tarihinde yapılacak ve başvuru kayıt süreci bugün sona erecek. Aday, sınavı geçtikten sonra bir uygulama sertifikası alacak ve Hindistan’daki herhangi bir mahkemede uygulama yapmaya hak kazanacaktır.
AIBE sınavı, hukuk mesleğinin standardını yükseltmek için yapılır. Bu sınav hukuk mesleği ile ilgilenmeyenler için geçerli değildir. Bu nedenle, avukatlık yapmakla ilgilenmeyen adaylar, AIBE’de görünmek için Eyalet Baro Konseyi’ne kayıt yaptırmaktan muaf tutulamazlar.
All India Baro Examination, Hindistan Barolar Konseyi tarafından avukatlık mesleğini icra etmek isteyen hukuk mezunları için yılda iki kez düzenlenen bir sertifika sınavıdır.
Sınav, 50 ilde 140 merkezde kitap açık sınav olarak uygulanmaktadır. Sınav, bir üyenin temel bilgi düzeyini değerlendirmek ve adayın analitik becerilerini belirlemenin yanı sıra yasal uygulamaya girmek için asgari bir kriter oluşturmak için yapılır.
Tüm Hindistan Barosu Sınavını geçtikten sonra, adaya Hindistan Barosu Konseyinden bir uygulama sertifikası verilecektir. Sınavda başarılı olan üyeler, her mahkemenin mahkeme ve idari organlarındaki duruşmalara katılabilir.
Sınav çoktan seçmeli bir biçimdedir ve çevrimdışı olarak üç buçuk saat sürer. Tüm Hindistan Barosu Sınavı, kayıt sonrası bir sınavdır ve kişilerin söz konusu kayıttan sonraki iki yıl içinde sınavı geçmeleri koşuluyla başlangıçta geçici olarak kaydolduklarının söylendiği yerdir.
AIBE – XVII için planlanan tarihler
Hayır. | Aktivite | Tarih |
1 | AIBEXVII için çevrimiçi kayıt şu tarihten itibaren başlar: | 13 Aralık 2022 |
2 | AIBE-XVII için çevrimiçi mod ödemeleri şu tarihten itibaren başlar: | 13 Aralık 2022 |
3 | AIBEXVII için çevrimiçi kayıt kapanıyor | 16 Ocak 2023 |
4 | AIBE-XVII için çevrimiçi modda son ödeme tarihi | 19 Ocak 2023 |
5 | Erişim kartı için etkinleştirme tarihi çevrimiçi bağlantısı doğrulama işlemi | 21 Ocak 2023’ten itibaren |
6 | Online Giriş Kartının Son Düzeltme Tarihi | 25 Ocak 2023 |
7 | Adaylar için giriş biletlerinin çevrimiçi yayınlanma süresi | 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren 3 Şubat 2023 |
8 | soruşturma tarihi | 5 Şubat 2023 |
Çevrimiçi başvuru için doğrudan bağlantı
allindiabareexamination.com’da AIBE 2023’e nasıl kayıt olunur?
Allindiabarexamination.com resmi web sitesinde All India Baro Examination’a (AIBE) kaydolmak için şu adımları izleyin:
1. Adım: allindiabareexamination.com web sitesini ziyaret edin
Adım 2: Ana sayfadaki “Çevrimiçi Başvur” bağlantısını tıklayın.
3. Adım: Talimatları okuyun ve “Çevrimiçi Başvurmaya Devam Et”i tıklayın
Adım 4: Başvuru formunda gerekli kişisel ve eğitim bilgilerini doldurun.
5. Adım: Gerekli belgeleri talimat verildiği şekilde yükleyin
Adım 6: Başvuru ücretini ödeyin.
Adım 7: Doldurulmuş başvuru formunu inceleyin ve gönderin.