MELBOURNE: Eski Avustralyalı kriket oyuncusu David Hussey inanıyor Adam Zampa‘nin Hindistan’ın Border-Gavaskar serisinden çıkarılması, spinner’ın Test özlemlerine ciddi bir darbe indirebilirdi.
Bir beyaz top uzmanı olan 45 yaşındaki Hussey, Hindistan turunda bir test noktası elde ettikten sonra Zampa’nın dışlanmasına şiddetle karşı çıktı.
Hussey Perşembe günü SEN Radyosuna verdiği demeçte, “O (Zampa), Big Bash başlamadan hemen önce Junction Oval’de New South Wales için Victoria’ya karşı bir Red-Ball Shield maçı oynadı ve son derece iyi bowling oynadı.”
“(Baş Antrenör Andrew) McDonald ve (Seçiciler Başkanı) George Bailey’den gelen tüm raporların (bu) o (Zampa) Hindistan’a gideceğini düşünüyorum.”
Eski Avustralyalı kriket oyuncusu, Zampa seçilseydi Hindistan’da başarılı olacağını da sözlerine ekledi.
“Maalesef Adam (Zampa) övgüyü alamadı, ama bence mükemmel bir iş çıkaracaktı. Uzun yıllar Hindistan’da iyi bir bowling oyuncusu olan Anil Kumble’a pek benzemiyor.”
Hussey, “Tamamen alt kıtadan bir seçim, bence harika bir iş çıkarırdı. Ama görünen o ki, aptallığıyla muhtemelen sınav hedeflerini geçti,” diye açıkladı Hussey.
Zampa kısa süre önce Hindistan test turunda olabileceğine dair bir işaret aldığını ima etmişti.
Zampa, cricket.com.au’ya “Özellikle uluslararası krikete girme şeklimle, bunun benim (Test kriket oynamak için) şansım olacağını düşündüm,” demişti.
“Altı hafta önce aldığım mesaj da buydu, orada olabilmem için çok iyi bir şans olabilirdi, ama artık bu konuda çok katı değilim ve artık ondan uzaklaşmanın zamanı geldi.” .”
Seçiciler, 18 kişilik takımın spin bölümünde Nathan Lyon, Ashton Agar, Todd Murphy ve Mitch Swepson’u seçti.
“Biraz önyargılıyım… ama buradaki beceriler, o (Zampa) hızlı bowling oynuyor, iyi bir overspin ile bowling oynuyor, iki yöne de çevirebiliyor ve topa vuran oyuncunun oynadığı her topa vurduğunda gerçekten güdüklere saldırıyor ve en yakın saha oyuncularını devreye sokar,” dedi Hussey.
“LBW, geride kaldı, sopayla yakalandı, bowling oynadı, çok farklı ihraçlar oldu. Ona onay verilseydi ve Hindistan’da Test kriket oynama şansı verilseydi, utanacağını sanmıyorum. kendisi herhangi bir konuda, bence son derece iyi yapardı.”