Achyuta Samanta 50. fahri doktora unvanını aldı

ManK

New member
BHUBANLAR SAVAŞI: Achyuta SamantaKIIT ve KISS’in kurucusu ve Kandhamal Milletvekili, kabul edildi Edebiyat Doktoru Mezun olduğu okuldan (honoris causa) derece Utkal Üniversitesi Cuma günü burada düzenlenen 52. toplantıda. Bu onun 50. yılıydı. Onursal doktora rütbe.
Samanta, bu fahri doktorayı eğitim ve sosyal hizmetlere yaptığı katkılardan dolayı almıştır. Konukların huzurunda Odisha Valisi Ganeshi Lal derecesini aldı.
“Birçok ödül ve ödül aldım. Ancak, bunun gibi bazı ödüller çok özeldir. Lok Sabha üyesi, bu ödülü annesine ve onun tüm mücadelelerine ve fedakarlıklarına ithaf ederek, kendi mezun olduğum Utkal Üniversitesi’nin bana fahri DLitt’i vermesi ve onu 50. fahri doktoram yapması beni çok heyecanlandırıyor.
Yakın zamanda Birla Global Üniversitesi’nden fahri doktora ve Berhampur Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
Seçkin Bilim İnsanı ve Savunma Araştırma ve Geliştirme Teşkilatı (DRDO) Havacılık Sistemleri Genel Müdürü Tessy Thomas bilim doktoru (honoris causa) savunma araştırmalarına ve havacılık bilimine katkılarından dolayı.
Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı ve Orissa Yüksek Mahkemesi eski Başkanı Yargıç V Gopala Gowda’ya da toplantı sırasında hukuk ve yargı alanındaki katkılarından dolayı fahri doktora verildi.