ABC’nin yetkisi, ODL öğrencilerinin akademik kayıtlarının doğru yönetimini sağlayacaktır

ManK

New member
bu Üniversite Burs Komitesi (UGC) yakın tarihli direktifinde Akademik kredi bankası (ABC) kayıtlı öğrenciler için Çevrimiçi ve uzaktan eğitim kursları (ODL). Akademisyenler, UGC’nin bu kararını, akademik kayıtların düzgün ve sistematik yönetimini sağladığı için kritik bir adım olarak görüyor; bu, bir ODL kursuna kaydolan öğrencilerin çeşitli nedenlerle genellikle bir yıl veya daha uzun süre okulu bırakması nedeniyle zorlaşıyor. Bu tür öğrencilerin not kağıtlarının uzun bir aradan sonra geri döndüklerinde kaybolduğu birçok olay rapor edilmiştir. Üstelik uzun bir aradan sonra gelen öğrenciler ödevlerini bile yükleyemiyorlar. Yüksek öğretim düzenleyicisi, çevrimiçi programlar sunan tüm üniversitelere, Öğrenme yönetim sistemi (LMS) ile ABC portalı. ABC, öğrencilerin disiplinler arası ve çok disiplinli akademik hareketliliğini sağlamayı amaçlayan NEP 2020’de ortaya konan hedeflerden biridir.
Education Times’a konuşan IGNOU Şansölye Yardımcısı Nageshwar Rao, “ABC hesabının yetkisi ODL öğrencileri önemlidir, çünkü bu programlara kayıtlı öğrenciler, normal öğrencilere kıyasla öğretmenleri ile nispeten daha az iletişim kurarlar. Şimdi, öğrencilerin kazandığı krediler otomatik olarak ABC hesaplarına yatırılıyor ve onlara akademik esneklik sunarken, istedikleri başka bir dersi almalarına ve istedikleri zaman ve yerde mezuniyetlerine devam etmelerine olanak tanıyor. ODL programlarına kaydolan öğrenciler genellikle bir yıl veya daha uzun süre okulu bırakırlar ve genellikle yeniden katıldıklarında not kağıtlarının kaybolması durumu ortaya çıkar. Ayrıca öğrenciler genellikle aradan sonra derse tekrar katıldıklarında ödevlerini yükleyememekten şikayet etmektedirler. ABC’nin ODL öğrencilerine yönelik yetkisi sayesinde, akademik kayıtları tüm süreci kolaylaştıracak verimli bir sistem aracılığıyla yönetilecek.”
“UGC’nin bu hamlesi aynı zamanda ülkedeki uzaktan eğitim ile normal eğitim arasında tekdüzelik sağlayacak ve artık daha fazla öğrenci ODL programlarına kaydolmayı seçecek. Şimdiye kadar, Academic Bank of Credits hesaplarını oluşturmaları için 19 bin öğrenci kaydettik,” diye ekliyor Rao.
Chandigarh Üniversitesi Uzaktan ve Çevrimiçi Eğitim Enstitüsü Direktörü Gurpreet Singh, “ODL kurslarına kaydolan öğrenciler için ABC’nin zorunlu hale gelmesiyle, onlara akademik esneklik sağlanıyor. Artık ODL derslerine kaydolan öğrenciler, mezuniyetleri ile eş zamanlı olarak kredileri ABC hesaplarına eklenecek diğer dersleri de alabilecekleri için akademik altyapılarını da çeşitlendirebilecekler. Bu karar aynı zamanda ODL eğitim ekosistemine bir hayat boyu öğrenme pratiğinin getirilmesiyle de tutarlıdır.”