AB de Villiers: ‘IPL hayatımızı değiştirdi, SA20 Güney Afrika için çok iyi bir zamanda geliyor’ | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: SA20’nin ilk baskısı 10 Ocak’ta başlıyor ve eski Güney Afrikalı topa vuran oyuncu AB De Villiers, ligin gençlere en üst düzeyde öne çıkmaları için bir dayanak ve temel vermesini umuyor.
2008’deki başlangıcından bu yana Hindistan Premier Ligi’nde oynayan De Villiers, IPL’nin hayatını değiştirdiğini ve SA20’nin Güney Afrika’daki genç kriketçiler için aynısını yapmasını umduğunu söyledi.
SA20, MI Cape Town ve Paarl Royals arasındaki açılış yerel derbisi ile Güney Afrika kriketinin yeni oyuncusu için patlayıcı bir başlangıç sağlayan, yeni toplanmış altı takıma sahip olacak. Tüm takımlar IPL franchise’larına aittir.
De Villiers, SA20’nin oyunun Güney Afrika’da ihtiyaç duyduğu destek olduğunu söyledi.
“SA20’nin Güney Afrika kriket için çok iyi bir zamanda geldiğini düşünüyorum. De Villiers, Cricket South Africa’ya şunları söyledi: “Bu liglerin bazı ülkelerde kriket için yaptığı harika şeyleri gördük.”
“Gençlerimize bu temeli ve dünyanın en iyi oyuncularına karşı en üst düzeyde maruz kalma temelini vermekle ilgili her şey.”
De Villiers’ı yakından takip edecek gençler arasında MI Cape Town’un genç vuruş hissi Dewald Brevis olacak.
19 yaşındaki oyuncu, bu yılın başlarında ICC 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası’nda sahneye çıkıp Shikhar Dhawan’ın çoğu koşu için turnuva rekorunu alt üst ettiğinden beri bir aydınlanma oldu.
Daha sonra formunu IPL’ye, Karayip Premier Ligi’ne ve en önemlisi Cricket SA’nın T20 Challenge yarışmasına taşıdı ve sadece 57 toptan 162 şut attı.
De Villiers, 2008’de IPL’ye ilk katıldığında Avustralyalı süperstar Glenn McGrath gibi kır saçlı eski oyunculardan öğrendiği gibi, Sam Curran ve Liam Livingstone gibi İngiltere’nin T20 Dünya Kupası galipleri ile birlikte oynamanın Brevis’in gelişimine büyük ölçüde yardımcı olacağına inanıyor.
“Benim ve diğer birçok oyuncu için büyük bir fırsattı. IPL’nin başlangıcı hayatımızı değiştirdi. İnsanlar kriket konusunda gerçekten tutkulu. Sadece ev sahibi takımla değil, aynı zamanda diğer takımların üyelerini de destekliyorlar” dedi De Villiers.
“Benim için öne çıkan en önemli şey tanıştığım insanlar. Glenn McGrath’ı ve onunla geçirdiğim zamanı düşünüyorum. O çok sert bir adamdı ve birdenbire soyunma odasında onunla birlikteydim ve onunla bira içiyordum.”
De Villiers, eski milli takım kaptanı Graeme Smith için de övgü doluydu. SA20 yarışması Komiser, Güney Afrika’nın artık dünyanın en iyileriyle rekabet edebilecek bir lige sahip olmasını sağladı.
“Graeme ve ben birlikte uzun bir yol kat ettik ve şu anda SA kriketinin zirvesinde olması, birçok iyi çağrı yapması ve işleri değiştirmesi için” dedi.
“SA20… O, tüm bağlantıları ve deneyimi olmasaydı bunun mümkün olacağını düşünmüyorum. Bence bu büyük turnuvayı SA’ya getirdiğiniz için Graeme’ye büyük bir teşekkür borçluyuz.
(PTI girişi ile)