3 crore kaydıyla Swayam, diğer e-Öğrenim platformlarının zirvesinde yer alıyor

ManK

New member

YENİ DELHİ: Kredi kazandıran kurslara kaydolan 2,4 crore ve kazandıkları 26 lakh’tan fazla devlet tarafından yönetiliyor Swayam devasa açık çevrimiçi kurslar (MOOC) diğerlerini geride bıraktı uzaktan Eğitim büyük bir farkla platform. Şimdi Dışişleri Bakanlığı eğitim platformu kendi eyaletlerinde popüler hale getirmek için yüksek öğretim kurumlarına (HEI’ler) yazmıştır.
Sınavsız ve kredisiz dersler de dahil olmak üzere toplam kayıt 3,1 crore’dir ve 40:60 kadın/erkek oranı adaylar.
2017’deki lansmanından bu yana 26 binden fazla aday için sınavlar ve 8,8 lakh aktif ödev girişi yapan bakanlık, MOOC platformunun ayrıca nominal bir ücret karşılığında sınav sonrası kredi transferi ve şu anda 3.000’den fazla MOOC içermeyen kurs sunduğunu söyledi. taşmalar.
MoE yetkililerine göre, popülaritesi Swayam KAÇD’ler aracılığıyla ders veren ve Swayam sınavlarından kazanılan kredileri kabul eden üniversitelerin artan katılımından da kaynaklanmaktadır. Şu anda 288 üniversite, Ocak 2022’de 155 olan SWAYAM kredilerini resmi olarak kabul etti.
MEB Yüksek Öğrenim Departmanı Ek Sekreteri Vineet Joshi, IHO’lara yazdığı bir mektupta, “Swayam KAÇD’leri önde gelen kurumlardan akademisyenler tarafından geliştirildi ve tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Bugün, Swayam zengin bir 3 crore öğrenciyi kaydeden 300’den fazla yüksek kaliteli MOOC kursu deposu.
“Swayam’ın performansını hangi konturlarla karşılaştıracak olursanız, e-Öğrenim platformları değerlendirildiğinde, Swayam’ın performansı çok daha iyi. Birkaç bağımsız araştırma ve çalışma, e-Öğrenim tamamlanma oranlarının %1 ile %5 arasında olduğunu gösteriyor.”
Şu anda Swayam platformunda en çok rağbet gören kurslardan bazıları, 46.081 öğrenci ile IIT-Ropar tarafından sunulan Python ile Hesaplama, ardından 45.934 öğrenci ile IIT-Kharagpur tarafından verilen Ethical Hacking, 45.629 öğrenci ile IIT-Bombay tarafından C++ aracılığıyla Programlama ve 45.629 öğrenci ile programlama kurslarıdır. 45.445 öğrenci ile IIT-Kharagpur tarafından Java.
Bakanlık, HEI’leri dersleri kullanmaya çağırdı ve bu derslerin de denetimli final sınavının başarıyla tamamlanmasının ardından kredi transferine uygun olduğunu söyledi.
Mektupta ayrıca, teknik ve mesleki kursların popülaritesinin yanı sıra, pandemiden sonra eğitim alanındaki kurslara kayıt sayısında da keskin bir artış olduğu belirtildi. Joshi, “Bu aynı zamanda, Covid sonrası öğretme öğrenim sürecinin değişen paradigmasını ve NEP’te BİT liderliğindeki öğretim öğrenimine yapılan vurguyu da yansıtıyor” dedi.
Mektup ayrıca üniversiteleri Swayam kredilerini kabul etmeye ve Üniversite Ödenekler Komisyonu’na resmi tanınma sağlamaya çağırdı. Bakanlık, bu kredileri gayri resmi olarak kabul edenlere ek olarak, bu MOOC’lar aracılığıyla verilen kredileri resmi olarak kabul eden 288 üniversite olduğunu yüksek öğretim kurumlarına bildirdi.