2022 FIFA Dünya Kupası: Yorulmak bilmeyen Luka Modric, Hırvatistan’ın Japonya ile mücadelesinde örnek teşkil ediyor | futbol haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
DOHA: Hırvatistan’ın kadrosunda, kendilerini 2018 Dünya Kupası finallerine götüren ve Fransa’nın ardından ikinci olan oyunculardan yalnızca birkaçı yer alıyor, ancak Luka Modric bu birkaç değişmezden biri olmak için zamana meydan okuyor.
37 yaşındaki Real Madrid orta saha oyuncusu, Pazartesi günü Japonya ile karşılaşacakları Hırvatistan’ın son 16’daki yerini ayırtmak için Perşembe günü Belçika ile 0-0 berabere kaldığı maçın 90 dakikası boyunca yorulmadan çalıştı.
Kaptan örnek olarak liderlik eder ve genç oyunculara neyin mümkün olduğunu ve bunu başarmak için ne kadar çaba gerektiğini gösterir.
2018 Ballon d’Or kazananı, adına beş Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmış olsa da orta sahada özverili bir şekilde çalışıyorsa, kimsenin aynı şeyi yapmaması için hiçbir mazeret yok.
Hırvat defans oyuncusu Josip Juranoviç, Modric’in takımın genç oyuncularına Dünya Kupası yorgunluğunu atma konusunda örnek teşkil ettiğine inanıyor.
Celtic defans oyuncusu Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, “Tankımda benzin depom dolu.”
“Bu bir Dünya Kupası, belki bunu hayatımızda sadece bir kez yaşıyoruz.
“Oyunun başlaması için sabırsızlanıyorum. Luka Modric gibi insanların sahada koşup ölmesini görmek biz genç oyunculara koşmak için ekstra enerji veriyor.”
“Takımda tecrübeli ve genç oyunculardan oluşan harika bir kombinasyona sahibiz.”
Hırvatistan F Grubu’nu ikinci sırada tamamladı ve 27 yaşındaki Juranovic üç maçta da 90 dakika oynadı, Modric ayrıca takımın 4-1’lik müthiş galibiyetinde Fas’a karşı golsüz açılışta 90 dakika ve Kanada’ya karşı 86 dakika oynadı .
Belçika ve Fas maçlarında Modric maçın adamı seçildi.
Katkılarından bazıları incelikli ve bazen nankör olsa da, takım arkadaşlarının kalitesini hatırlatmaya ihtiyacı olmadığı için Katar’da ödüllendirildi.
Hırvatistan’ın kazanma zihniyeti sorulduğunda, orta saha oyuncusu Lovro Majer, bunun doğuştan olduğunu ancak takıma yılların deneyimini getiren Modric gibi daha yaşlı oyuncular sayesinde olduğunu söyledi.
Majer Cumartesi günü “Kazanma zihniyetimiz var” dedi.
“Kariyerlerinde harika şeyler yapmış deneyimli oyuncular ve yeni enerjiye sahip genç oyunculardan oluşan mükemmel bir karışıma sahip olduğumuzu düşünüyorum.
“Doğuştan gelen bir şey ile deneyim ve gençlik karışımının birleşimi.”
Hırvatistan’ın Doha’daki eğitim merkezinde yanında oturan Juranoviç de aynı fikirde.
Defans oyuncusu, “10 yıldır en üst seviyede oynayan birinci sınıf oyunculara sahip olmak çok yardımcı oluyor, bu nedenle sahadaki her durumu tersine çevirebileceğimize inanıyoruz” dedi.
Turnuvanın en iyi pas verenlerinden biri olan Modric, savunma disiplinini korurken zekice paslarla Hırvatistan’ı sahaya sürüklüyor.
Eski Tottenham Hotspur oyuncusu birkaç önemli müdahale yaptı, iyi pres yapıyor ve ayrıca Marcelo Brozovic ile ne zaman daha derine ineceğine karar verme yeteneğine sahip.
Belki de Modric’in seçkin bir seviyede koşmaya, savaşmaya ve rekabet etmeye devam etmesine yardımcı olan şey, onun zihniyetidir.
Orta saha oyuncusu, turnuvanın başında gazetecilere verdiği demeçte, dört yıl önce Moskova’da final oynamanın görkeminin artık öneminin kalmadığını söyledi.
Modric, “2018 Dünya Kupası’nda her ne yaşadıysak, unutulmaz bir deneyimdi, ancak bunları bir kenara bırakıp önümüzde ne olduğuna odaklanmalıyız” dedi.
“Rusya’dan çok fazla oyuncu yok. Yeni oyuncularımız, taze kanımız ve yeni enerjimiz var.
“Gençlerin uyum sağlamasına yardımcı olan bazı deneyimli oyuncularımız da var. Bu yeni bir turnuva ve buna bu şekilde bakmalıyız.”
1991’deki bağımsızlığından bu yana, Hırvatistan yalnızca Güney Afrika’daki 2010 turnuvasını kaçırdı.
1998’de şaşırtıcı bir şekilde yarı finale yükseldiler ve burada Fransa’ya yenildiler.
Les Bleus, 2018’de yine onların celladıydı ve bu turnuvada Fransa’ya karşı oynamaları, finale kaldıkları anlamına gelirdi.
Bunun olabilmesi için Modric’in Pazartesi günü Japonya karşısında başlayarak çok daha fazla mesafe kat etmesi gerekecek.