YENİ DELHİ: Batı Hint Adaları, Pazartesi günkü ikinci Testin ikinci gününde yağmur kesintilerine rağmen Zimbabwe’ye karşı ilk vuruşta 175 turluk üstün bir liderlik kurdu. Ziyaretçilerin üçüncü gündeki liderliğini daha da genişletmek için ilk vuruşta iki kalesi kaldı.
Roston Takibi Batı Hint Adaları vuruşlarının en skorer ismi olmak için 132 top üzerinden 70 sayı attı. Joshua da Silva İkili altıncı küçük kapı için 85 tur eklerken 44 katkıda bulundu.
Oyun, öğle yemeğinden kısa bir süre sonra 150 dakikalık uzun bir gecikmenin ardından yeniden başladı, ancak yağmurun geri dönmesinden kısa süre sonra o gün için ücretlerden vazgeçildi.
Açılış gününde ciddi şekilde bitkin bir ev sahibi takım 115’e oyundan atıldı ve sonlara doğru turistler dört kalenin kaybı için 133’e ulaştı.
Chase ve Da Silva arasındaki ortaklık, Batı Hint Adaları’nın üç gün kala sekiz kalenin kaybı için 290’a ulaşmasına yardımcı oldu.
Ancak, güneybatı şehirde haftanın geri kalanında yağmur tahmini ile daha fazla kesinti mümkündür.
Chase 131 topla yüzleşti ve tam uzunlukta bir altı ve dört dörtlü vurdu. Vincent Nyauchi teslimat, yarasa ve kurbağa arasında sıkışarak ortadaki kütüğü kökünden söktü.
Chase gazetecilere verdiği demeçte, “Bir asırdır arıyordum, bu yüzden hayal kırıklığı yarattı, ancak bu bowling oyuncusundan gerçekten iyi bir toptu. Bu yüzden övgü ona gidiyor,” dedi.
“Bulunduğumuz konumdan memnunum. 250 tura kadar bir fark yaratabilirsek bu bizim için yeterli olacaktır.”
Küçük kapı bekçisi Da Silva, onu temiz bir şekilde deviren şipşak Nyauchi’nin kurbanı olmadan önce 44’ünde beş dörde vurdu.
Nyauchi ve bacak döndürücü Brandon Mavuta, Queens Spor Kulübü’nde bowling onurunu her biri üç kaleyle paylaştı.
Nyauchi, “Biraz zordu ama değişiyor. Şimdi biraz dar. Şimdi topun sallandığını görmekten mutluyuz,” dedi Nyauchi.
“Her zaman çalışkan oldum ve her zaman küçük kapıları almaya çalıştım. Bu benim işim.
“Oyun şu anda bizim tarafımızda değil, Batı Hint Adaları tarafında. Sadece ikinci tura iyi başlamamız ve tahtaya puan koymamız gerekiyor.”
Migren baş ağrısı, yıldız Zimbabwe topa vuran oyuncuyu dışladı Gary Dengesi ve yaralanmalar kaptan ve çok yönlü Sean Williams ve hızlı bowling oyuncularını kenara attı Muzarabani’yi korusun ve Tendai Chatara.
Ev sahibi takımın da verimli koşucuları yok İskender Raza ve sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Bangladeş’te franchise kriket oynamak üzere serbest bırakılan çok yönlü Ryan Burl.
Zimbabve ve Batı Hint Adaları, Güney Afrika’da aralarındaki dördüncü seride yağmurdan etkilenen iki Testin ilkini yaptı ve ziyaretçiler önceki üçünü kazandı.
(AFP’den gelen girdiyle)