2.000 okuldaki 1,2 milyon Kerala öğrencisi 9.000 robot laboratuvarından yararlanıyor

ManK

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Hindistan’da ilk kez Kerala Infrastructure & Technology for Education (UÇURTMA), eyalet hükümetinin Edtech şubesi kuruldu robotik laboratuvarlar 2000’de Aralık 2022’den itibaren 1,2 milyon okul çocuğuna fayda sağlayacak olan ortaokullar.
Genel Eğitim Bakanı V. Sivankutty Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bunun eğlenceli öğrenme ve Hindistan’daki en büyük ICT öğrenci ağı olan Little KITE’lar aracılığıyla 9000 Robotik Laboratuvarın açılışı yoluyla öğrencilerin bilgi becerilerini artırmanın yenilikçi yollarını kolaylaştıracağını söyledi. başbakan tarafından Pinarayi Vijayan 8 Aralık’ta burada.
“Robotik, Little KITES programının önemli bir eğitim bileşenidir ve devlet okulu öğrencilerine robotik, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka gibi en son teknolojilerde uygulamalı eğitim alma fırsatı verir. Ek olarak, programlama eğitimi bir parçasıdır. Bu, öğrencilerin yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak ve bu da onların tüm konuları öğrenmelerine yardımcı olacaktır” diye ekledi.
KITE İcra Kurulu Başkanı K. Anvar Sadath, okulda kullanılan her Robotik Kit’in Arduino Uno Rev3, LED’ler, SG90 Mini Servo Motor, LDR Işık Sensörü Modülü, IR Sensörü Modülü, Aktif Buzzer Modülü, Basma Düğmesi, Bread Düğmesinden oluştuğunu söyledi. , Atlama kabloları ve dirençler.
Sadath, “KITE, Little KITE’ın birimleri için sağlanan kaynakları kullanarak okullara yerel pazardan ek yedek parça satın almaları için daha fazla destek sağlayacaktır” dedi.
Okullarda Robotik Kitlerin konuşlandırılmasına ek olarak, 4000 KITE Ustası da okullarda bu ekipmanların kullanımına yönelik özel bir eğitim modülü kullanılarak eğitilecektir.
Bu KITE Ustalarının yardımıyla KITE, 60.000 öğrenciye doğrudan eğitim vermektedir. Bu şekilde eğitilen Little KITES üyeleri, bu girişim aracılığıyla 12 binden fazla öğrenciye doğrudan fayda sağlayacak olan diğer öğrencileri eğiteceklerdi.
Öğrenciler ayrıca trafik sinyali geliştirme, ışık algılama ile etkinleştirilen otomatik sokak aydınlatması, elektronik diyotlar, otomatik kapı, güvenlik alarmı gibi çeşitli etkinliklerde eğitilecekler.
Elektronik oy verme makineleri, ses kontrollü ev otomasyonu (IoT), görme engelliler için baston gibi eğitimler de verilecek.
Ayrıca, bu programın bir parçası olarak, Scratch kullanılarak bilgisayar oyunları da oluşturulmakta, ünlü Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) bir ‘App Inventor’ kullanarak mobil uygulama geliştirmesi, yapay zeka tabanlı faaliyetler yapılmaktadır.