1983 Dünya Kupası galibi Sandeep Patil’in kalp sorunları var | saha dışı haberler

QasiM

Global Mod
Global Mod
MUMBAI: Eski Hintli kaptan Kapil Dev, Ekim 2020’de kalp krizi geçirdikten sonra, Hindistan’ın başka bir kahramanı Dünya Kupası 1983 zafer gerçek bir sağlık korkusu yaşadı.
Sandeep Patil Pazartesi akşamı göğüs ağrısı yaşadı ve ardından hastaneye kaldırıldı. Andheri’deki bir hastanede birkaç testten geçti ve ardından Jaslok Hastanesinde BT anjiyografisi geçirdi.
66 yaşındaki atılgan eski Hintli vurucu Perşembe günü anjiyografi geçirecek. Hızlı hareket etmesi ve tıbbi yardım istemesi sayesinde Patil artık “tehlikeli bölgenin” dışında görünüyor.
Kalp probleminden bahseden Patil, TOI’ye, “Göğüste rahatsızlık hissettim ve arkadaşım Dr. Vaibhav Kasodekar, tüm testlerden geçtiğim Kutsal Ruh Hastanesine (Andheri’de) götürüldü. EKG’m normaldi. Guru Nanak Hastanesinde (Bandra Doğu’da) Dr. Ajit Desai altında birkaç test daha yaptırdım. Onun tavsiyesi üzerine Jaslok Hastanesinde Dr. Shrinivas Desai altında BT anjiyografisi oldum. Ana boruda bazı kireç birikintileri bulundu. Perşembe günü, Dr AB Mehta ve Dr Ajit Desai anjiyografi yapacak. Bu süreçte, sonraki eylem planına karar verirler.”
Ancak Patil, sağlığı üzerindeki bu “fedai” tarafından etkilenmedi.
“1983 (Dünya Kupası kazanan) takımımız Yash’ı (Yashpal Sharma, Temmuz 2021’de kalp durması nedeniyle vefat etti) kaybetti ve ardından Kapil kalp krizi geçirdi. kalp sorunu, şimdi benim. Ama merak etmeyin. 66 yaşında bir makine, bakıma ihtiyacı var!”, 1980’lerin başındaki yıldız yarasanın dediği gibi.
Patil, insanların sağlık sorunlarını görmezden gelmektense onların farkında olmaları gerektiğine inanıyordu.
“İnsanları sağlık sorunları konusunda bilinçlendirmek istiyorum. İnsan gerçekleri kabul etmeli ve teslim olmalıdır. Eğer sizde bir terslik olduğunu düşünüyorsanız, ben Tarzanlıyım ve bana bir şey olmaz demek yerine vakit kaybetmeyin doktora başvurun. Ne kadar formda olursanız olun herkesin başına gelebilir” diye vurguladı.
Patil, 20 Ekim’de Mumbai Kriket Derneği başkanlık seçimlerini kaybetmişti.