10 Mart’tan itibaren Odisha giriş sınavı

ManK

New member
Kesmek: Odia ortaöğretim öğrencilerinin 10. Sınıf sınavlarını yöneten Orta Öğretim Kurulu (BSE), Odisha, bu yılki giriş sınavlarının 10 Mart – 17 Mart tarihleri arasında yapılmasına karar verdi. Bu yıl giriş sınavında altı yüz binden fazla öğrenci normal, eski düzenli, madhyama (Sanskritçe) ve Açık Okul Sertifikası akışlarında yer alacak.
Yeni modele göre, BSE artık bir yılda 10. Sınıf öğrencileri için dört biçimlendirici değerlendirme (FA) ve iki özet değerlendirme (SA) dahil olmak üzere toplam altı değerlendirme yürütmektedir.
BSE başkanı, öğrencilerin FA-I, FA-II ve SA-I’de yer almalarına rağmen, şimdi FA-III’te yer alacaklarını ve Şubat ayında FA-IV’te yer alacaklarını bildirdi. Ramashis Hajra Perşembe günü burada.
10 Mart – 17 Mart tarihleri arasında yapılacak 10. Sınıf öğrencileri için final sınavının Özet Değerlendirme II (SA-II) olarak bilineceğini söyledi.
“Altı değerlendirme testinin hepsinden alınan puanların sabit bir yüzdesi, bir öğrencinin nihai sonucuna ulaşmak için toplanacaktır” dedi.
Yönetim kurulu, SA-II’nin geçen yıl Kasım ayında öğrencilerin SA-I kağıtlarını yazdıkları sınav merkezlerinde yapılacağını duyurarak hem öğrencileri hem de velileri çok rahatlattı.
Hajra, kurulun ayrıca SA-II’deki soru modelini SA-I’deki gibi korumaya karar verdiğini söyledi.