‘Yeni badminton kahramanım’: Sunil Gavaskar, Lakshya Sen’i övdü | Badminton haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Bir yıldız çarptı Laksya Şen Efsane olunca gözlerine inanamadı Sunil Gavaskar katıldı Prakash Padukone Badminton Akademisi (PPBA) onunla ve gençlerle tanışmak için Bengaluru’da.
1983 Dünya Kupası kazanan kriket takımının bir üyesi olan 73 yaşındaki Gavaskar, Perşembe günü şehre düzenli bir gezi için akademiyi ziyaret etti.
“Bengaluru’da bir toplantısı vardı ve akademinin gelecek vadeden genç çocukları ile tanışmaya karar verdi. Badminton ve kriket en sevdiği sporlardan ikisi. Burada yaklaşık bir saattir bizimleydi.” Vimal KumarPPBA’nın kurucu ortağı, yöneticisi ve baş koçu, PTI’ye söyledi.
Gavaskar daha sonra Instagram’da Lakshya Sen ile bir fotoğraf yayınladı ve “Yeni badminton kahramanım Lakshya Sen, tek Prakash Padukone’ye.”

Efsanevi kriket oyuncusu, yıllar boyunca kriket yorumculuğu yaparken birkaç kez Padukone’u selamlamış ve Hindistan’ın en büyük sporcularından biri olduğunu söylemişti.
2022’de Hindistan’ın en üretken sporcularından biri olan Sen, tepki veremeyecek kadar katı olduğunu söyledi.
PTI’ye konuşan Sen, “Böyle büyük şahsiyetlerden böyle şeyler duymak iyi hissettiriyor. Açıkçası, yıldızdan yorum yapamayacak kadar etkilendim,” dedi.
Almora’dan 21 yaşındaki oyuncu, 2022 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları’nda ve Hindistan Açık Süper 500’de altın madalya kazandı. Ayrıca tarihi Thomas Kupası zaferinin bir parçasıydı. Ayrıca Tüm İngiltere Şampiyonasında gümüş madalya kazandı ve aynı zamanda 2021 Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazandı.
“Gavaskar beyefendi Thomas Kupası galibiyeti hakkında konuştu. Ailemden ve tüm yaşlılardan onun hakkında çok şey duydum. Ayrıca ’83’ filmini izlediğimde bu destansı galibiyetin arkasında ne olduğunu öğrendim” dedi.
“Aslında Thomas Kupası’nı kazandıktan sonra şimdi bununla bağlantı kurabiliyorum, çünkü o zamanlar zayıf olan onlardı ve Thomas Kupası’nda bizdik.”
Hindistan, geçen Mayıs ayında Bangkok’ta düzenlenen finalde Endonezya’yı 3-0 yenerek tarihindeki ilk Thomas Kupasını kazanmıştı.
Gavaskar’ın acemi mekikçilerle neler konuştuğu sorulduğunda Vimal, “Ayrıca gençlere bazı ipuçları verdi ve antrenmandan en iyi şekilde yararlanmak için bir günde neyin iyi gittiğini analiz etmelerini istedi.
“Gavaskar ve Prakash, Hint sporlarının kendi kendini yetiştirmiş iki kahramanı, bu yüzden ondan gelmek çok şey ifade ediyor.”
Gavaskar’ın badminton sevgisi iyi bilinir. İlk Hint Badminton Ligi’nin (ILL) son dördüne giren bir franchise olan Mumbai Masters’ın ortak sahibiydi.
Eski kriket oyuncusu ne zaman Mumbai’ye gelse ve yoğun yorum programından zaman ayırabilse, birkaç badminton oyunu oynamaya özen gösterir.